Pytlicks umulige triumf


Pytlicks umulige triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VILDT: Landstrænerens taktiske fif vendte OL-finalen fra sølv til guld

ÅRETS SPORTSNAVN: Danmark havde på fornemste vis spillet sig frem til OL-finalen. Sølvmedaljerne var hjemme, og det var mere end nogen kunne have håbet på. Så da Ungarn 14 minutter før tid var foran med seks mål, var det faktisk slut.

Men så skete der noget.

Den ungarske træner tog sin stjerne Agnes Farkas ud til en pause på bænken.

- Der laver han en fejl. Så går vi omgående op og mandsopdækker Radulovic, som vi havde snakket om på forhånd som en mulighed. Jeg tænkte, om han ikke var rigtig klog. Det virkede sådan lidt nonchalant, sagde Jan Pytlick - dér midt i sit livs triumf.

For en triumf blev det. Danmark indhentede de seks mål mod et nu fuldstændigt lammet ungarsk hold. Og så var guldet på danske hænder - præcis som for fire år siden i Atlanta.

Som 33-årig havde Jan Pytlick gjort det umulige.

Thurineren har været fuldtidstræner i 10 år. Han har trænet GOG's kvinder, Esbjergs mænd og GOG's mænd.

Fik ingen medalje

Det er kun de aktive, der bliver forsynet med medaljer under OL, og derfor var der ingen guldmedalje til Jan Pytlick. Men efter finalen mod Ungarn hængte Camilla Andersen sit guld om halsen på træneren.

- Jan har gjort et formidabelt stykke arbejde, når man tænker på, hvad han har banket sammen på to år. Men der skal jo et generationsskfte til. Hvis Jan har lyst, så har han evnerne til at skabe lige så gode resultater med et nyt hold, sagde hun dengang.

Siden mistede Jan Pytlick et helt landshold, fordi stjerner som Janne Kolling, Anette Hoffmann, Camilla Andersen, Tina Bøttzau og Tonje Kjærgaard stoppede.

Derfor var det forfra og om igen, da Danmark i december skulle til EM i Rumænien.

Med et helt nyt hold, der kun havde en enkelt uge sammen før afrejsen, var betingelserne langt fra optimale for Jan Pytlick i Bukarest, og Danmark sluttede som nummer 10 ud af 12 hold. Den dårligste placering ved en slutrunde i 10 år. Så Pytlick har nok at se til de næste par år. Målet er et slagkraftigt landshold om to år, når Danmark er vært ved den næste EM-slutrunde.

Pytlick vil dog nok mest huske året 2000 for sommerens fantastiske og umulige OL-guld - og december for den familieforøgelse, der dukkede op, da han midt under EM-slutrunden fik en søn.

Pytlicks umulige triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce