U19-profilen Anne Mette Hansen er med, når håndboldlandsholdet samles sidst på måneden.

Den talentfulde skytte Anne Mette Hansen er med i den trup på 22 spillere, som håndboldlandstræner Jan Pytlick har udtaget til en landsholdssamling i Roskilde sidst på måneden.

Anne Mette Hansen, der spiller for 1. divisions tophold Ajax, var blandt de store profiler, da det danske U19-landshold i sommer vandt EM-bronze på hjemmebane.

Her brillerede venstrebacken blandt andet med en "Mikkel Hansen-scoring" direkte på frikast, ligesom hun leverede 11 mål, da Norge blev slået i bronzekampen.

Nu får hun altså chancen for at fortsætte de gode takter for øjnene af landstræneren, når truppen samles 21.-28. oktober op til EM-kvalifikationskampene mod Østrig og Litauen.

Til de kampe skal truppen dog barberes ned til 16 spillere.

- Det er en god og stærk trup, som jeg glæder mig til at arbejde med i Roskilde, siger Jan Pytlick i en pressemeddelelse.

- Kampen mod Østrig er en nøglekamp, som vi har stort fokus på. Vi spiller kampen på hjemmebane i Roskilde og har brug for et godt resultat for at få det bedst mulige udgangspunkt i puljen, hvor Ukraine er vores stærkeste modstander, lyder det.

Her er den danske landsholdstrup:

Målvogtere: Cecilie Greve, Søs Søby, Rikke Poulsen

Stregspillere: Susan Thorsgaard, Marianne Bonde, Mette Gravholt

Fløjspillere: Ann Grete Nørgaard, Maria Fisker, Mie Augustesen, Maibritt Kviesgaard, Trine Østergaard, Gitte Andersen

Bagspillere: Stine Jørgensen, Pernille Larsen, Sofie Strangholt, Anne Mette Hansen, Lotte Grigel, Kristina Kristiansen, Jane Schumacher, Line Jørgensen, Louise Burgaard og Camilla Dalby.

Mere om emnet

Se alle
Greve udtaget til EM-samling

Greve udtaget til EM-samling

Pytlick: Stortalent skal testes med de bedste