Togos premierminister kræver nu, at Togos landshold dropper African Nations Cup efter, at holdets spillerbus fredag blev beskudt. To er dræbt og flere såret.
Kom straks hjem.

Togos premierminister, Gilbert Houngbo, beordrer nu landets landsholdsspillere til at forlade African Nations Cup i Angola og vende hjem til Togo.

- Hvis et hold eller nogle personer spiller under det togolesiske flag, vil det være en falsk repræsentation af landet, siger Gilbert Houngbo til journalister i Togos hovedstad Lomé.

Premierministerens krav kommer efter, at den togolesiske spillerbus fredag blev angrebet af oprørere i Angolas Cabinda-region, hvor holdets assistenttræner og talsmand blev dræbt og en række andre såret.

Tidligere søndag fortalte spillere fra Togos landshold, at man ville blive i Angola og deltage i turneringen.

- Af respekt for de døde har landsholdet besluttet at blive og deltage i African Nations Cup, sagde angriberen Thomas Dossevi.

Men den beslutning forsøger landets premierminister altså nu at underkende.

Det internationale fodboldforbund Fifa har strenge regler, der foreskriver, at regeringer ikke må have indflydelse i de nationale fodboldforbund. Derfor er den togolesiske premierministers udmelding formelt set uden betydning.

Togo skal efter planen spille sin første kamp mod Ghana mandag.

Mere om emnet

Se alle
To anholdt efter fodbold-drab

To anholdt efter fodbold-drab

Togo-spillerne rejser hjem alligevel

Togo-regering står fast: Landshold må hjem