B1913's tophold i Fynsserien sejrede 1-0 mod Marienlyst-reserverne på den nyanlagte Marienlyst-kunstgræsbane, der skal være klubbens fremtidige hjemmebane.

Der har været masser af bøvl og ventetid, før det skete, men nu er det nye stadion på Windelsvej klar til kamp.

Kunstgræs-banen blev taget i brug i skærtorsdags formiddagskamp mellem Marienlyst og B1913, og de blå gæster sejrede 1-0 og kom dermed fire point foran i topstriden, fordi Næsbys reserver tidligere på dagen havde tabt hjemme til Højfyns stolte karle.

Den tidligere kampbane var placeret lige foran Marienlystcentret og var en traditionel græsbane, hvor tilskuerne var placeret bag hække og trærækker. Siden har Marienlyst fået indviet et nyt tenniscenter med to haller på området, hvor det gamle "stadion" lå, og de præger selvsagt nu anlægget.

Marienlyst har længe spillet på den første kunstgræsbane, men det har hele tiden været meningen, at den normale kamparena skulle liggeparallelt med centret. men de økonomiske problemer med tenniscentret og diverse praktiske udfordringer har forsinket projektet, men nu er både kunstgræsset, voldene og endda en lille lystavle klar, og hele molevitten kunne beskues af gæsterne til fynsseriekampen.

Der er ikke bygget en ny tribune, som er udskudt, fordi klubben måtte bruge pengene på andre ting og sager. Hvis og når de faciliteter skal på plads, vil det ske med en tilbygning oven på centret, så sponsorer og publikum kan få bedre forhold endnu, hvor de fortsat skal stå ude i det fri. Men det er som bekendt tilfældet på mange stadioner på det niveau.

Nu skal den ny kamparena bestå sin prøve i de kommende kampe i oprykningsslutspillet i 2. division, og kulissen er i hvert fald ganske idyllisk med flere træer bag det ene mål og endda en hel skov længere tilbage, og det hele kun et forlænget hjørnespark fra Fynsværket.

På den sportslige side rækker det nye stadion nok et pænt stykket tid endnu. Marienlyst får svært ved at spille en rolle i oprykningsspillet, nu hvor de hvidblusede har tabt de første kampe i foråret. Efter nederlaget hjemme i premieren til HIK tabte Marienlyst skærtorsdag 2-4 ude til Brønshøj, men 2. påskedag kan Marienlyst prøve forfra, når Brabrand gæster Windelsvej.

Tre hold skal op, og Brabrand har med 15 point netop placeret sig på tredjepladsen, og Marienlyst har nu ni point op til aarhusianerne.

  • SportFyn