Polakker mistede helt modet til sidst: GOG tæt på europæisk kvartfinale

GOG's Jon Andersen får en kontant behandling af Pulawys bedste, Pawel Podsiadlo, mens en nyklippet Lukas Jørgensen ser på. Foto: Tim Kildeborg Jensen/RB Scanpix

Polakker mistede helt modet til sidst: GOG tæt på europæisk kvartfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en sikker sejr i Gudme over polske Pulawy skal GOG blot hente et point hos spanske Granollers på søndag, før fynboerne er klar til kvartfinalerunden i EHF Cuppen.

Håndbold: GOG er snublende nær avancement fra gruppespillet til kvartfinalerunden i EHF Cuppen.

Lørdag aften vandt GOG 41-29 over polske Pulawy efter føring 21-19 ved pausen, og den sejr betyder, at hvis GOG spiller uafgjort mod eller vinder over spanske Granollers i sidste runde af gruppespillet på søndag, ja, så vil fynboerne være klar til en spændende kvartfinalerunde.

GOG er med seks point sikker på at blive toer i gruppe D efter suveræne THW Kiel. Det er kun de tre bedste af de fire toere, der går videre til kvartfinalerunden, fordi Kiel som vinder af gruppe D har kvalificeret sig direkte til Final 4 på hjemmebane den 17. og 18. maj.

I den forbindelse fik GOG lørdag aften hjælp af ligarivalerne fra TTH Holstebro, der på udebane vandt 28-22 over rumænske HC Dobrogea Sud Constanta i gruppe C. Toeren i den gruppe - TTH eller rumænerne - kan dermed højest nå seks point. Dermed er vejen banet for GOG med point i Catalonien.

GOG's modstander i en eventuel kvartfinalerunde bliver en af de tre øvrige gruppers nummer et - sandsynligvis tyske Füchse Berlin, kroatiske RK Nexe eller FC Porto Sofarma fra Portugal.

Samtidig blev det lørdag aften klart, at Granollers ikke vil have noget at spille for på søndag, når spanierne tager imod GOG. Det sørgede THW Kiels nemlig for med en sejr 34-28 over Granollers på hjemmebane.

GOG-Pulawy 41-29 (21-19)
EHF Cuppen, gruppe DKampens gang: 2-2, 6-5, 9-7, 12-11, 17-17, (21-19), 26-20, 29-22, 34-24, 36-26, 38-27, 41-29.

Mål:GOG: Emil Lærke 7, Jon Andersen 5, Lasse Møller 5, Lars Hald 4, Frederik Bo Andersen 4, Lukas Jørgensen 4, Mathias Gidsel 4, Odinn Thor Rikhardsson 3, Emil Jakobsen 2, Frederik Clausen 2, Josef Pujol 1. Pulawy: Pawel Podsiadlo 6, Adam Skrabania 4, Witalij Titow 4, Nikola Prce 3, Jerko Matulic 3, Ante Kaleb 3, Krzysztof Lyzwa 2, Wojciech Guminski 2 (1), Lukasz Rogulski 1, Tomasz Kasprzak 1.

Bedste spiller:GOG: Lasse Møller. Pulawy: Pawel Podsiadlo.

Udvisninger: GOG: 3. Pulawy: 3.

Dommere: Ismailj Mertalari og Nenad Nikolovski, Makedonien.

Tilskuere: 1311.

GOG's næste kamp: Tirsdag den 26. marts, kl. 18.30: Nordsjælland Håndbold-GOG.

Bemærkninger: Skidt spilletidspunkt - en lørdag aften kl. 18.45!
GOG-playmaker Josef Pujol i et hurtigt antrit. Foto: Tim Kildeborg Jensen/RB Scanpix
GOG-playmaker Josef Pujol i et hurtigt antrit. Foto: Tim Kildeborg Jensen/RB Scanpix

Hele holdkortet blev brugt

Opgøret mellem GOG og Pulawy blev reelt afgjort i det første fem minutter af anden halvleg, hvor de gule gik fra føring 21-19 ved pausen til 26-20. Derefter havde GOG let spil. Føringen var øget til 10 mål et kvarter før slutfløjtet, og det hele endte i en decideret nedspilning af middelmådige Pulawy.

Pulawy havde i forvejen ikke noget at spille for - polakkerne var færdige i gruppe D - og som man ofte ser det hos østeuropæiske hold mistede Pulawy-spillerne helt lysten og overskuddet til at spille 100 procent, da tingene gik dem imod.

I første halvleg havde polakkerne endnu ikke mistet spillelysten, og med et hullet GOG-forsvar blev det helt lige 30 minutter. Men man så allerede i den halvleg skriften på væggen for polakkerne, for hver gang de havde scoret, løb hjemmeholdet bare op i den anden ende og modscorede. GOG'erne skulle "bare" lige have styr på den der forsvarsdel.

- En jammerlig første halvleg, men det blev bedre i anden halvleg. Og jeg er glad for, at vi fik brugt holdkortet bredt, lød det fra cheftræner Nicolej Krickau efter kampen.

Flere GOG'ere har tydeligvis haft godt af pausen i ligaen. Lars Hald med sit skrøbelige knæ var skarp på stregen, Frederik Bo Andersen var tilbage med saft og kraft på højre fløj efter sine knæproblemer, og så havde Lasse Møller fundet den præcision og timing, han manglede i de sidste kampe før pausen. I målet gjorde Frank Mikkelsen det fra slutningen af første halvleg, hvor Ole Erevik blev taget ud, godt, og en nyklippet Lukas Jørgensen endte i hoplahumør på stregen.

Lars Hald med sit skrøbelige knæ har tydeligvis haft godt af ligapausen. Hald var skarp på stregen. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Lars Hald med sit skrøbelige knæ har tydeligvis haft godt af ligapausen. Hald var skarp på stregen. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Polakker mistede helt modet til sidst: GOG tæt på europæisk kvartfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce