Pokalbrag endt i politisk spil

Lwasi Sahula fra FC Fyn.
Foto: Kim Rune

Pokalbrag endt i politisk spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: FC Fyns til dato mest glamourøse fodboldkamp er endt som en politisk protestaktion i forsøget på at skaffe den ambitiøse fusionsklub et nyt stadion, hvor rammerne står mål med ambitionernes vingefang.

I går opgav 2. divisionsklubben hjemmebanefordelen i pokalkampen mod Brøndby, der skal spilles søndag den 28. september. Nogle vil udlægge aktionen som frivillig, andre hævde, at det var tvunget af omstændighederne.

Kampen betragtes som en højrisikokamp på grund af tidligere erfaringer med Brøndbys tilskuere, og derfor stod FC Fyn i et dilemma mellem at skulle investere et stort beløb i øgede sikkerhedsforanstaltninger på klubbens normale hjemmebane Odense Atletikstadion, flytte kampen til Fionia Park med de problemer, det ville give af sponsoreksponerings- og salgsmæssige ulemper eller flytte kampen til et helt tredje sted.

- Vi har gennem nogle dage forsøgt at få en aftale på plads, men vi kunne ikke lave et arrangement, som vi kunne stå inde for og tjene penge på. Vi er selvfølgelig kede af, at vi over for vores publikum og sponsorer ikke kan præsentere så attraktiv en kamp som Brøndby i vores egen by, men vi kunne ikke se nogen måde at få tingene til at hænge sammen på, siger bestyrelsesmedlem Leo Jensen, der er talsmand for FC Fyn i denne sag.

- De sikkerhedskrav, der fra Odense Kommune og politiet blev opstillet, overstiger klart vores formåen, og vi skulle have et helt urealistisk tilskuertal for at det overhovedet kunne gå i nul, siger han og vurderer, at 4000-5000 tilskuere skulle gennem tælleapparatet for at arrangementet ikke skulle give røde tal.

- Desuden kunne vi risikere at blive ramt af forskellige faktorer som dårligt vejr, eller at folk blev skræmt væk af de skriverier, der har været om, at Brøndbys fans skulle være voldsomme. Vi risikerede en kæmpemæssig bet, og det har vi ikke råd til. De samme overvejelser har vi gjort os omkring at spille på Fionia Park, hvor indtægtsmulighederne er begrænsede.

- Det er ikke optimalt, men vi har vurderet, at det er det bedst mulige at spille i Brøndby, men vi er da skuffede over, at vi ikke kan afvikle den type kampe i Odense, hvor vi ikke har følt en vilje til at hjælpe os, siger Leo Jensen.

Bedre betingelser

Odense Sport & Event, OSE, lejer sig ind på Fionia Park, men øvrige aktører er garanteret mulighed for at benytte stadion under nogle bestemte vilkår.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger havde FC Fyn på et møde i går fået forelagt endog bedre betingelser end de garanterede.

Trods et langt større tilskuerpotentiale end en normal 2. divisionskamp skulle FC Fyn ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger kun betale det normale 2. divisionshonorar for at benytte stadion, og der var blevet åbnet op for at lade Albani-øllet flyde i fadølshanerne i stedet for Carlsberg.

I stedet lavede FC Fyn en aftale med Brøndby, der garanterer klubben del i indtægterne fra kampen.

- Det undrer os meget, for vi har haft et meget positivt møde, og efter vores bedste overbevisning ligger der intet til hinder for, at FC Fyn kunne have spillet på Odense Stadion. Det er vores egen opfattelse, at vi har strakt os langt, fordi det ville være bedst for dansk fodbold, hvis kampen blev spillet i Odense, siger OSE-direktør Thomas Christensen.

Også Idrætsprakens leder Søren Damgaard ærgrer sig.

- Jeg er ked af det, for jeg mener, at vi i Odense har faciliteterne til at afvikle den slags kampe, men det er deres egen afgørelse, siger han.

Bag beslutningen ligger om ikke en protest så i hvert fald et ønske om at sætte debatten om et alternativt Superligastadion i Odense på dagsordenen igen.

- Jeg ved ikke, om der ligger nogen protest bag, siger Leo Jensen, der dog gerne taler om FC Fyns håb om nybyggeri på stadionfronten.

- Hvis - eller når - vi rykker op, så stilles der i 1. division helt andre krav, end vi kan honorere i øjeblikket. Det første år vil vi få lov at spille på Odense Atletikstadion, men derefter skal der foreligge en plan for, hvordan forholdene skal opgraderes. Og skulle vi længere fremme være dygtige nok til at rykke yderligere op, så ser det helt uoverskueligt ud, siger han.

FC Fyn er langt fremme med planerne om et nyt stadion, der skal kunne rumme mindst 10.000 tilskuere, men i disse kritiske finanstider sidder pengene ikke løst på investorerne.

I stedet har FC Fyn nu med en overraskende beslutning sendt sit fodboldhold i protestmarch til Brøndby, og det gør immervæk vilkårene vanskeligere for at levere den sensation, som pokalturneringen så ofte har emmet af.

- Beslutningen er bestyrelsens arbejde, men jeg har fuld forståelse for den, siger træner Anders Gerber uden at sige, at pokalkampen ikke rager ham en tøddel.

Selvfølgelig gør den det, men i det store politiske spil er den reduceret til en lille brik.

Og i øvrigt er 2. division langt den vigtigste turnering for FC Fyn.
Fakta
Thomas Christensen: - Det undrer os meget, for vi har haft et meget positivt møde, og efter vores bedste overbevisning ligger der intet til hinder for, at FC Fyn kunne have spillet på Odense Stadion.

Pokalbrag endt i politisk spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce