Playersponsorater er en nødløsning i FCM


Playersponsorater er en nødløsning i FCM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Midtjylland har tidligere tjent penge på playersponsorater, og det er en af flere muligheder i fremtiden.

Når klubkassen er helt tom, og der er brug for akut likviditet, så kan det være nødvendigt at tjene hurtige penge på såkaldte playersponsorater.

Sådan har FC Midtjylland tidligere tjent mange millioner på at sælge andele af fremtidige transferindtægter på flere spillere. Og det kan ske igen, men det er en nødløsning.

- Sidste år hentede vi 20 millioner fra et spillerinvesteringsselskab, som købte rettighederne til nogle spillere. Det er også en af de ting, som vi kunne bruge igen, men det er ikke en af de ting, vi går efter.

- Vi er ret sikre på, at vi rimeligt nemt kunne hente nogle penge på det, siger FCM's bestyrelsesformand, Johnny Rune.

FCM har offentliggjort store underskud på over 120 millioner kroner samlet set over de seneste fire år. I år lød regnskabet dog "kun" på minus 2,5 millioner.

Egenkapitalen er stærkt indskrænket, og der er derfor brug for ny kapital i FCM, men pengene skal helst hentes via udstedelse af nye aktier eller ansvarlig lånekapital.

Hvis FCM sælger playersponsorater risikerer klubben nemlig at miste en endnu større fortjeneste på talenterne i fremtiden, end hvis klubben selv rådede over transferindtægterne.

- Det er jo netop det. Og det er også det, vi har fokus på. Derfor vil playersponsorater nok ikke være det, som ligger foran os, fortæller Johnny Rune.

FCM ønsker at være økonomisk uafhængig af spillersalg og eventuelle playersponsorater i fremtiden. Det skal en ny kapitalplan sørge for.

- Hvis vi valgte bare at lave sådan en eller anden lappeløsning, og vi så lallede videre de næste år og brugte løs. Så kan vi glemme det. Så får vi ikke nogen til at bakke om det her.

- Det er vores holdning, at vi skal helt i bund med det her og have styr på tingene. Og så må vi prøve at se, hvordan klubben til den tid skal udvikle sig videre.

- I bund og grund er klubben på vej i den rigtige retning. Vi er slet ikke i mål endnu, og det varer nok også noget tid, inden vi er det. Men vi ved godt, hvad vej vi skal køre for at komme i mål, fastslår Johnny Rune.

FCM fører i øjeblikket Superligaen og tager i aften imod oprykkerne fra FC Vestsjælland.

Playersponsorater er en nødløsning i FCM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce