Pionerens mindeløb


Pionerens mindeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overdådigt program med næsten 100 heste på Royal Canin Arena

HESTE: Fyens Væddeløbsbanes stifter og første formand, navnkundige oberstløjtnant Carl Th. N. Sørensen var én af pionererne i dansk hestesport. Ikke uden grund blev der efter hans død i 1940 indstiftet et løb til minde om den dygtige og iderige militærmand, og det er en sådan udgave af hans mindeløb, der i morgen aften er højdepunktet på den gamle bane i Sanderum Tørvehave.

Ganske vist er navnet i dag Royal Canin Arena, men ideen med og ånden i mindeløbet er fortsat den samme.

En præmiesum på 15.000 kr. i en sådan halvklassiker lyder måske ikke af så meget, men alligevel har tilmeldingen til opgøret været god, og der kommer 12 fine heste til start.

Træner Rene Kjær har haft en lille downperiode, men synes på vej igen. Han har flere chancerige køreture i programmet, og i mindeløbet møder han med Handsome Kiss, som han senest har vundet med i Nykøbing Falster. Fra startspor to tager han nok front fra start, hvorefter det bliver svært at slå den stabile otteårige vallak. Men der bliver fart på, og distancen 1640 meter indbyder til toptider, hvor konkurrenter som I Did It, Marsk Stig, Hamlet Dalimo, Jalla Jalla og Joy Me K alle løber 1,14-15!

Årstiden taget i betragtning er det nærmest et overdådigt program med godt 100 heste til start i de ni løb, hvor V5-spillet for spillerne tiltrækker den største opmærksomhed.

I de to indledende afdelinger får træner Flemming Jensen fra Aalborg vindertippet med henholdsvis Coco og Lukas Skovbæk. Den iskolde sulkyhelt har med sit sublime overblik evnen til at sætte de afgørende stød ind på det helt rigtige tidspunkt, og det er på denne baggrund, han bliver udgangspunktet her. For hans to heste har ikke de bedste papirer at henvise til. Så der kan hurtigt blive brug for gardering.

Det bliver der ikke brug for i fjerde afdeling, hvis Billund-amatøren Anders Fredmar får kørt optimalt med Infight. Den syvårige hingst har store fartresurser og bør kunne overspeede konkurrenterne. Skal der peges på andre, er det vel Kaiser Scan, som nu igen har træner Ole Bender i vognen, samt tillægshestene Kiwi Bakkely og Jill Waltz.

I opgøret om Væddeløbsforeningens ærespræmie kan banens førende amatør, Børge Bossen, udbygge føringen hos hobbykørerne. I et rent hoppeløb ordner Last One i fejlfri udgave paragrafferne.

Pionerens mindeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce