Piil ude af Touren


Piil ude af Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDTOUR:Jakob Piils knæskade er så alvorlig, at han må udgå
CYKLING: Jakob Piil er ude af dette års Tour.

I går formiddag tog han beslutningen sammen med Bjarne Riis om at stille cyklen. Skaden i det ene knæ er så alvorlig, at det er umuligt for ham at fortsætte.

- Jeg er dybt skuffet, men det eneste, jeg ville have fået ud af at fortsætte, var at forværre skaden, siger Jakob Piil.

I aftes tog han til sit hjem i Spanien, hvor en scanning i en af de kommende dage skal afgøre, hvad der skal ske med den sydfynske rytter.

- Om ikke andet så får jeg da vished for, hvad jeg skal gøre. Om jeg overhovedet må gå, eller om jeg bare skal sidde med benet oppe på sofabordet, mens jeg ser resten af Touren i fjernsynet, siger en ærgerlig Jakob Piil.

Lige så ærgerlig er Bjarne Riis, der nu må undvære en af holdets største profiler i den sidste og afgørende uge af Touren.

- Det er dybt uheldigt og synd for Jakob. Han har gjort en kæmpe indsats og vist kvaliteter, vi ikke har set før. Vi kommer til at mangle ham, for han er en grundsten på holdet, siger Bjarne Riis.

Skaden i Jakob Piils ene knæ brød op på konge-etapen i Pyrenæerne, hvor kæden på hans cykel sprang over, så han overstrakte knæet. Han fortsatte og kørte 160 km til Plateau de Beille med stærke smerter. Smerter som blev endnu værre, da han søndag kørte 14. etape. På trods af hviledagen var der dog ikke noget at gøre, da Jakob Piil vågnede i går morges.

Troede på noget stort

- Jeg havde et håb om, at det kunne blive bedre, men det skete ikke. Det er bittert, for jeg har kørt et kanonflot Tour de France, og jeg var ikke færdig med at bevise, hvad jeg kan. Jeg har stadig friske ben, og jeg er sikker på, jeg kunne have lavet mange store ting, siger Jakob Piil, der var den rytter i feltet, som havde været flest kilometer i udbrud.

Skaden betyder, at resten af sommeren er i fare for danskeren, som ellers havde store planer i både Danmark Rundt og til OL i Athen.

Frygter det værste

- Jeg håber det bedste, men jeg frygter det værste, siger Jakob Piil, der sidst, han havde skaden, måtte bruge halvanden måned på at komme sig igen. Men på det tidspunkt steg han af cyklen i samme øjeblik, som skaden brød op.

- Måske var det ikke det mest fornuftige at køre 160 kilometer i bjergene og 200 kilometer for fuld skrue på flad vej med det knæ. Det bliver det under alle omstændigheder ikke bedre af, men nogle gange er man jo så dum, at man ikke kan sige stop selv, siger Jakob Piil.

- Jeg bryder dog ikke sammen over det her. Jeg har haft et par dage til at indstille mig på, hvad der skulle ske, men derfor er jeg da stadig trist. Jeg kunne bruge mange bandeord lige nu, siger han.

Piil ude af Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce