Peter Gade i centrum for redningsaktion


Peter Gade i centrum for redningsaktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske badmintonlandshold har stoppet blødningen. Efter en miserabel mandag, hvor både Tine Rasmussen og Kenneth Jonassen måtte sige farvel til OL-turneringen efter nederlag til lavere rangerede modstandere, blev tilstanden forbedret markant tirsdag, da både herredoublen med Lars Paaske og Jonas Rasmussen, mixeddoublen bestående af Kamilla Rytter Juhl og Thomas Laybourn - og på et hængende hår også Peter Gade - alle sikrede sig en kvartfinaleplads ved den olympiske badmintonturnering i Beijing.

31-årige Peter Gade styrede ellers mod et tidligt OL-exit, da han var nede med to matchbolde og helt ude i tovene mod japanske Shoji Sato. Men Gade vred sig nærmest mirakuløst ud af den sportslige benlås og vendte 18-20 til 22-20 i opgørets andet sæt. Og selvfølgelig endte han med at rejse sig og vinde kampens afgørende sæt sikkert. Gades feberredning blev på mange måder et symbol på, at det danske badmintonhold var på revanchejagt efter en stribe skuffende resultater.

Og med knyttet næve spurtede Gade råbende ud til den assisterende landstræner, Thomas Stuer-Lauridsen, da sejren var i hus.
- Jeg sagde, hold kæft, hvor ville jeg gerne i den her kvartfinale, afslørede danskeren, da han nåede frem til den såkaldte mixed zone, hvor en håndfuld danske journalister var flankeret af en hel sværm af kinesiske, der også ville have fat i den nyslåede kvartfinalist.

Peter Gade møder torsdag den kinesiske verdensetter Lin Dan. Og det er et opgør, han ser frem til.
- Der er ingen tvivl om, at han er favorit. Men det har hele tiden været min drøm at møde ham her på hans hjemmebane til OL. Jeg vil bare give alt, hvad jeg har i mig og yde mit maksimale, sagde Peter Gade.

Men det var ikke kun den mandlige singlespiller, der forvandlede tirsdag til en rigtig vinderdag for det danske badmintonhold. Herredoublen med Lars Paaske og Jonas Rasmussen vandt tidligere på dagen i to sæt over den tredjeseedede duo Chung Jaesung og Lee Yongdae fra Sydkorea og kan også glæde sig over en kvartfinaleplads. På papiret var sydkoreanerne favoritter, men det danske par trak en imponerende sejr i land på 21-16, 21-19.
Også mixeddoublen Kamilla Rytter Juhl og Thomas Laybourn gik videre efter sejr over Hendri Kurniawan Saputra og Yujia Li fra Singapore.

Eneste malurt i det rød/hvide bæger kom i tirsdagens første danske kamp i Beijing University of Technology Gymnasium, da Martin Lundgaard og Jens Eriksen tabte klart til et andetseedet kinesisk par. Efterfølgende valgte de to veteraner at kvitte landsholdet efter mange års tro tjeneste. Jens Eriksen nåede at opleve fire OL-turneringer med en bronzemedalje som bedste resultatet, mens makkeren Martin Lundgaard mærkede suset tre gange.

- Det er slut nu. Det var ikke det farvel, vi havde håbet på. Men det er et godt tidspunkt at stoppe her ved OL. Det er et kapitel, der bliver lukket nu, sagde Martin Lundgaard.
Beslutningen om at stoppe blev taget under forberedelserne til OL. Og derfor har den danske herredouble ikke nået at dvæle længe ved, hvordan mavefornemmelsen er efter deres sidste opgave på landsholdet.

- Lige nu er vi bare kede af, at vi tabte kampen her, lød det fra Lundgaard.
Det danske pars bedste resultater faldt i 2004 og 2006, hvor de vandt den prestigefyldte badmintonturnering All England.
Citat
- Det er slut nu. Det var ikke det farvel, vi havde håbet på. Men det er et godt tidspunkt at stoppe her ved OL. Det er et kapitel, der bliver lukket nu.

Peter Gade i centrum for redningsaktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce