Panduro-typer rigtige for spillet

Morten Panduro har optrådt i FC Fyn-dragten for sidste gang. Slidte akillessener sætter en stopper for karrieren.
Foto: Jørgen Hansen

Panduro-typer rigtige for spillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er dybt ærgerligt for FC Fyn og fynsk fodbold, at den elegante midtbanetekniker Morten Panduro må stoppe karrieren i en alder af kun 29 år. På grund af dårlige akillessener. Som det altid er ekstra trist, når netop den slags tekniske individualister ikke længere løfter den slidsomme trummerum på grønsværen.

Morten Panduro er en af de spillere, som altid har lyst op på en fodboldbane. Nu hører der mere til fodbold end kattepotetæmninger, ydersidepasninger og banancentringer, eksempelvis bragende tacklinger og sugende dybe løb.

Men for publikum og den almindelige feinschmecker på lægterne, og bag banderne på diverse ydmyge stadions, er det vitalt, at der stadig er spillere, som behersker både de hvide og de sorte tangenter.

Hos OB er det altid en nydelse at se Eric Djemba-Djemba støde bolden rundt med den rette skrue og fart til medspillerens bedste fod, så spilleren straks kan arbejde videre med den runde genstand og ikke mister et moment. Njogu Demba-Nyrén er en anden spiller, der støder til bolden, frem for at sparke.

Og så taler vi ikke om Demba-Nyréns svingende arbejdsevne og effektivitet. Kun om selve de tekniske evner. Chris Sørensen er en anden spiller, hvis venstrefod behandler bolden med samme præcision, som en kat behandler en garnnøgle.

Andre OB-spillere arbejder mere i det kraftfulde lag, men er ofte garanter for sejren. Tag Johan Absalonsens fremragende flugtmål mod Nordsjælland til 1-0, eller Hans Henrik Andreasens to dræbende hovedstødsmål mod Esbjerg og AaB. Andreasens foroverbøjede og kantede løbestil betyder, at midtbanemotoren ikke altid anerkendes som fortjent, men den slags hovedstød kræver også perfekt teknisk timing.

Morten Panduro er som FC Fyn-kollegerne Jacob Schoop og Lwasi Sahula en spiller, der får spillet til at se let ud. Og sidst i halvfemserne huskes en B1909-midtbane med Lars Jørgensen, Panduro, Thomas Dongsted og Ken Ragus. De var stort set alle sorteret fra ved sidste hurdle i OB’s superliga-låge, men løftede til gengæld nierne til det sidste togt i 1. division i slutningen af halvfemserne.

For nylig afgjorde Lars Jørgensen egenhændigt Næsbys kamp mod Aarhus Fremad, Ragus viser sin tordenfod på Otterups DS-tophold, og Dongsted har siden tryllet i både Dalum og Sanderum.

Teknikere som Morten Pan­duro, Djemba-Djemba og Lars Jørgensen spiller fodbold, som de bedste hajer ved billardklædet. De behandler kuglen som en kær ven. Og behersker de syv sparkeformer.

PS: Prøv at gå ud på en forårsfrisk græsplæne og se, hvor svært det er.

Panduro-typer rigtige for spillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce