På kulturjagt i Wien

Beviset på vor kulturelle eftermiddag. Wiener Staatsoper taget fra cafeen.
Foto: Leif Rasmussen

På kulturjagt i Wien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan en blændende og varm weekend i Wien bør der være plads til at være kulturel.

I diskussionerne om hvorvidt russerne holder hele vejen til finalen eller tyrkernes forsvar i virkeligheden er svagt, har vi måske overset, at vi befinder os i et kulturelt smørhul.

Jeg ved ikke, om det var Storm P., som ellers mente, at kultur var noget man polerede møbler med.

I hvert fald føler man et vist pres, når man står i hotelfoyeren og på en dagsliste over begivenheder kan se, at der blandt andet er operetten "Orfeus i underverdenen" af Jacques Offenbach (troede han hed Kickers til fornavn, red.) og formiddagstræning i den berømte spanske rideskole.

Den garvede københavner-reporter og jeg bliver enige om et kulturelt raid, og vi ender på en café lige overfor Wiener Staatsoper og sidder så her og er kulturelle over en café latte og en cola light.

Selv om samtalen rent kulturelt i første omgang går på konturerne af de kvindelige forbipasserende, og om de kan bære deres ungdommelige look i forhold til deres alder, så strejfer vi da også kort operaen med indsigtsfulde bemærkninger som:

- Jo, jeg er ret sikker på, at Pavarotti er død.....

- Ja, og efter nytårskoncerten er der skihop fra Garmisch-Partenkirchen...

Vi tager på et kulturelt tilbagetog og stopper ved italieneren "Palermo" på Linzer Strasse, hvor vi har udkig over til 115 og 115 A, der begge bag lyserøde gardiner byder på "Girls, girls".

Tjenerdamen er massiv og kan hverken forstå tysk eller engelsk og kommer klart nok direkte fra kødgryderne oversprøjtet, som hun er, med alskens pletter på sin alt for stramme hvide t-shirt.

Schnitzlen bader i champignonsauce, men den mætter.

Stor er lettelsen, da vor kulturelle eftermiddag erklæres for afsluttet, og vi i ro og mag kan læne os tilbage for at se Holland mod Rusland, der så ender med endnu et kulturchok...

På kulturjagt i Wien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce