På besøg hos bundhold: GOG kan lukke grundspillet på grænsen

GOG-streg Henrik Jakobsen i kamp med TM Tønder Håndbolds Hans Martin Asmussen (tv.) og Rolf Ravn 11. november i Gudme, hvor det blev til storsejr til hjemmeholdet. Søndag mødes de to klubber igen på grænsen. Foto: Yilmaz Polat

På besøg hos bundhold: GOG kan lukke grundspillet på grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gule har reelt matchbold i forhold til at få to point med til slutspillet i søndagens opgør mod bundholdet TM Tønder Håndbold. Til gengæld svinder de fynske chancer for at vinde grundspillet.

Håndbold: GOG kan søndag med sejr hos TM Tønder Håndbold reelt sætte Bjerringbro-Silkeborg (BSV) af i kampen om andenpladsen i grundspillet og dermed i kampen om at få maksimumpoint, to, med til slutspillet.

Fire point foran BSV og bedst i det indbyrdes regnskab skal GOG for at være helt sikker vinde endnu en kamp af de tre, fynboerne har tilbage i grundspillet - efter Tønder. Men onsdag den 21. marts venter altså to stensikre fynske point hjemme mod HC Midtjylland, der på økonomisk glatis er i sportslig opløsning.

Til gengæld er det også en realitet, at GOG sandsynligvis må tage til takke med andenpladsen i grundspillet. Tre point efter topholdet Skjern Håndbold - og med vestjyderne som bedst indbyrdes - har fynboerne brug for at Skjern fejler og taber en af sine resterende kampe i grundspillet for at få chancen for at hugge til. Lørdag vandt vestjyderne 25-24 over KIF Kolding København efter et drama, og det er altså svært at se Skjern sætte noget til i de sidste tre kampe - ude mod Sønderjyske, hjemme mod Tønder og ude mod HC Midtjylland.

Men talen er klar for GOG-cheftræner Nicolej Krickau. Han siger:

- Vi går benhårdt efter at vinde vore resterende kampe i grundspillet, og så må vi se, hvor langt det rækker. Vi er ikke herrer over, hvad Skjern gør, men vi er herrer over, hvad vi selv leverer, og så må vi se, hvor langt det rækker.

Toppen af grundspillet
Der spilles 26 kampe i grundspillet.Før GOG's kamp i Tønder ser top-fem således ud:

1. Skjern Håndbold 23 kampe 39 point.

2. GOG 22 kampe 36 point.

3. BSV 22 kampe 32 point.

4. TTH 22 kampe 27 point.

5. Aalborg Håndbold 22 kampe 26 point.

Nummer et og to får to point med til slutspillet - nummer tre og fire får et point med.

Uden to profiler

I Tønder vil GOG fortsat være uden de to langtidsskadede - norske Gøran Johannessen og Jon Andersen. Ellers stiller Krickau med samme hold, som hos Sønderjyske. Dog uden unge Mathias Gidsel, der er optaget af en U18-opgave.

Hovedbruddet er større hos Tønders cheftræner, fynske Torben Sørensen. Han er således uden to af sine absolutte profiler, Oliver Eggert og Kristian Klitgaard. Sønderjydernes angrebsspil er stort set centreret omkring Eggert.

- Vi er udfordret, når Oliver ikke er med, konstaterer Torben Sørensen, der tilføjer:

- Hvis GOG'erne vil vinde kampen, så gør de det. Men er de der ikke 110 procent, så slår vi til. Det bliver vigtigt for os at stå godt i forsvaret - og med et hurtigt tilbageløb.

- Nicolej Krickau kalder det "et andet mindset", når GOG går fra en kamp mod et tophold (TTH Holstebro) til en kamp mod et bundhold (Tønder). Men han tilføjer:

- Jeg har på intet tidspunkt set et svigt i spillernes indstilling - uanset, hvem de møder. Det forventer jeg heller ikke sker i Tønder.

Spillerne fra Tønder viste en kontant kampvilje, da de senest vandt hos Sønderjyske - en sejr, der betyder, at Tønder "kun" har tre point op til redning. Fortabte HC Midtjylland er et af de hold, som kun er tre point væk for Tønder, og sønderjyderne mangler netop HC Midtjylland i sit restprogram. Men Tønder har altså brug for tre point for overlevelse.

Endnu en sæson i Tønder

Torben Sørensen er altså i vanskeligheder med sit hold i sin første sæson i Tønder. Sønderjyderne har dog også den mulighed for redning, at HC Midtjylland går konkurs.

- Men det er ikke noget, vi spekulerer i, fastslår Torben Sørensen.

Den fynske træner har kontrakt for endnu en sæson i Tønder, og det vil en eventuel nedrykning ikke ændre på ifølge Torben Sørensen, der siger:

- Med den økonomi, der er i Tønder, er målet i klubben konstant at være i top-16. Det vil sige, at klubben er indforstået med, at det ind imellem kan hedde 1. division. Sådan er realiteterne.

I det omvendte opgør i Gudme 11. november vandt GOG 34-22.

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra Tønder på fyens.dk/faa.dk samt på @KarstenSrensen1

På besøg hos bundhold: GOG kan lukke grundspillet på grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce