Overgaard holdt liv i håbet

Mads Overgaard blev matchvinder for FC Fyn i aftes i Århus med sin træffer til 2-1.
Foto: Kim Rune

Overgaard holdt liv i håbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fyn må dog stadig sætte sin lid til, at Brabrand snubler i slutfasen

FODBOLD: Grundlovens festdag bød ikke på de store forandringer for FC Fyn, der ellers aser og maser for at vende op og ned på det efterhånden ganske fasttømrede mønster, at Brabrand fortsat selv kan afgøre, om holdet vil forlænge sæsonen med de attraktive oprykningskampe.

Fynboerne gjorde med 2-1-sejren i Århus deres, men da Brabrand samtidig vandt over Esbjerg hjemme, så er facit fortsat, at FC Fyn halter to point efter i kampen om rækkens 2. plads.

-Resultatet var ok, og jeg syntes også, at det var fortjent, som kampen skrider frem. De første 30 minutter hænger vi lidt efter, men efter at de får scoret, kommer vi tættere på dem, sagde træner Viggo Jensen efterfølgende.

En fodboldens festdag

På vej til Århus skrattede bilradioen med historien om den sagnomspundne junidag for 23 år siden, hvor Danmark som bekendt slog Sojvetunionen 4-2 og i Svend Gerhs' mytologiske univers genrejste den internationale fodbold blot en uge efter Heyssel-katastrofen, hvor 39 tilskuere mistede livet.

Så alvorlig er FC Fyns situation ingenlunde. Lad det være slået fast med det samme.

Den unge fusionsklub fortsætter under alle omstændigheder, men efter det ærgerlige pointtab hjemme mod Brabrand i søndags skulle holdet med keeper Thomas Mikkelsen i spidsen alligevel genrejse sig, og det tog faktisk det meste af 1. halvleg, før det projekt havde fået lagt de første brugbare byggesten.

AGF's reserver, der på grund af en række flyttede kampe, i aftes kunne gå på sommerferie, stillede med en række unge og offensivt indstillede spillere, der ganske hurtigt antydede, at de ikke behøvede mange boldberøringer for at blive farlige.

Specielt på den sidste tredjedel af banen virkede Fredensvangs foretrukne en anelse bedre, og selv om Lwasi Sahula også havde et par muligheder var det ikke helt ufortjent, at værterne bragte sig foran efter en god halv times spil.

FC Fyn havde måttet rokere om til kampen, blandt andet fordi Noel Seka ikke er til rådighed på grund af landskampe for Benin.

I stedet dannede Salih Kaya og Morten Panduro, der var blevet klar trods et trælår, midterforsvar, og det omrokerede FC Fyn-mandskab fik efter scoringen bedre fat.

Vitalt blev det, at teknisk stærke Jacob Snoop agerede snurretop og afdriblede fire måbende AGF-spillere i halvlegens overtid, så FC Fyn kunne gå til pause med ny optimisme.

Samme Schoop kunne have doblet op, da AGF-keeper Jesper Rask var uden for feltet for at heade væk, men venstrekantens afslutning fra 25 meter sejlede lige over AGF-målet.

På nærmest håndboldagtig manér fortsatte AGF med at kaste en bunke folk fremad, og efter en lidt uheldig indsats mod Brabrand fik Thomas Mikkelsen påny vist, at han magter at rejse sig, når det er sværest, og hans dobbeltredning midt i halvlegen gav yderligere plusser i bogen.

Overgaard var jokeren

Fredensvangs nydelige bane 1 var kølnet en smule, da Mads Overgaard viste sig som afgørende joker, men selv om FC Fyn havde mest at spille for, så havde FC Fyns føringsmål ikke mavepustereffekt, og gæsterne skulle på denne traditionsrige dato derfor fortsat knokle for hindre en ny brik i et halvtrist mønster med at dumme sig i slutfasen.

- Det har vi gjort så mange gange før, men det sker ikke igen, fastslog Thomas Mikkelsen efterfølgende, og den påstand er det så op til FC Fyn at holde fast i.

Trods heftig aktivitet i begge felter blev det ikke til yderligere scoringer, men FC Fyn burde have lukket kampen langt tidligere.

Nu venter Thisted, mens Brabrand møder OB i den kommende runde.

Overgaard holdt liv i håbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce