Over til USA - og tilbage igen...

Tonny Hermansen nåede aldrig ind i USA med sine fodboldidéer.
Foto: yilmaz polat

Over til USA - og tilbage igen...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Tonny Hermansen, der har et langt fynsk fodboldliv bag sig tilknyttet Næsby BK og Fyns Boldspil-Union, hader at flyve.

Derfor vil Tonny Hermansen aldrig notere sig tirsdag i sidste uge - den 22. juli - som en lykkedag. Indenfor ét døgn fløj han nemlig frem og tilbage over Atlanterhavet. Hvor i hvert fald turen tilbage til Europa små syv timer efter at have sat foden på det amerikanske kontinent var højest ufrivillig!

Sammen med Jonas Dal, leder af FC Midjyllands Fodboldakademi, blev Tonny Hermansen nemlig nægtet indrejse til USA i lufthavnen i Minneapolis i staten Minnesota på grund af visumproblemer. De to skulle ellers i godt 14 dage have besøgt en amerikansk fodboldcamp efter invitation fra et firma, som driver ikke færre end godt 800 fodboldcamps. Besøget skulle have resulteret i gensidig inspiration - og måske have været starten på et tættere samarbejde mellem det amerikanske fodboldmiljø og FCM's Fodboldakademi, hvor Tonny Hermansen siden 1. august sidste år har fungeret som ansvarlig for U 19-holdet og forbindelsen til akademiets samarbejdsklubber.

Men i stedet blev det til seks timers afhøringer i lufthavnen i Minneapolis.

Visa-problemer

Baggrunden for miseren var, at de visa, som de to danskere havde med, ikke tillod arbejde i USA, og de amerikanske myndigheder holdt fast ved, at Tonny Hermansen og Jonas Dals besøg i USA var arbejde.

- Det firma, vi var inviteret af, har aldrig oplevet noget lignende. Og hvis der skal lægges et ansvar, så må det være på firmaet, der ikke sørgede for, at vi fik udstedt de rigtige visa... Men sket er sket, siger Tonny Hermansen.

Jonas Dal og Tonny Hermansen var fløjet til Minneapolis via Amsterdam og skulle fra Minneapolis have været fløjet videre til Los Angeles.

- Men hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg nok, at de amerikanske toldere var lidt pinligt berørte, da de satte os på flyet tilbage til Amsterdam... De var i hvert fald flinke, og de kan ikke have været i tvivl om, hvad vi skulle have lavet i USA. Det meste af min kuffert var nemlig fyldt med fodboldtøj - og jeg havde min fodboldfilm med (fra 2005 - optaget på Næsby BK's baner i FBU-regi, red.). Men jeg tror, de følte, de blev nødt til at fastholde deres første afgørelse, fortæller Tonny Hermansen.

Trods den mislykkede USA-tur har Fodboldakademiet bestemt ikke opgivet "den amerikanske forbindelse"... Men som flyhaderen Tonny Hermansen fortæller: Det kan da godt være, at den første forbindelse nu sker ved et arrangement i Herning!

Over til USA - og tilbage igen...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce