Oilers-legende bakker Bulldogs op

Charlie Huddy var også til træning i går hos Odense Bulldogs og giver her gode råd til sønnen Ryan.
Foto: John Fredy

Oilers-legende bakker Bulldogs op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 50-årige hockey-legende Charlie Huddy besøger sin søn og Bulldogs i Odense for tiden

Ishockey: Det ville svare til, at Paolo Maldini eller Franz Beckenbauer pludselig besøgte OB’s kampe.

Så stor er den 50-årige hockey-legende Charlie Huddy, der i øjeblikket besøger sin søn Ryan Huddy i Odense og også vil være til stede i aften i Vestfyen Arena, når sønnen og Bulldogs skal skabe nyt liv i håbet om at nå DM-kvartfinalerne.

- Jeg er her ni dage, mens NHL ligger stille på grund af OL i Vancouver, så det er en god mulighed for mig til at se Odense og besøge Ryan. For jeg har aldrig tidligere været i Danmark, der i sin tid som aktiv spiller i firserne med Edmonton Oilers og Wayne Gretzky besøgte Tyskland og Sverige i træningsturneringer.

Huddy senior har vundet ikke færre end Stanley Cup-finaler. De fire af dem sammen med legenden Gretzky, som han siden skiftede til Los Angeles Kings sammen med.

Nu er Huddy en af tre assisterende coaches i NHL-klubben Dallas Stars.

Her spiller Stars for omkring 18.000 tilskuere i snit hjemme i American Airlines Center.

- Finanskrisen har også ramt nordamerikansk hockey men ikke specielt NHL. Det er gået hårdere ud over de mindre ligaer, hvor mange af de unge spiller, siger Huddy, der kender til Bulldogs’ og dansk hockeys udfordringer.

- Jeg ved, at Bulldogs er i en fase, hvor der skal hentes sejre. Men det hører med til at være professionel at spille under det pres, siger Huddy, der specielt tager sig af uddannelsen og træningen af backerne i Dallas Stars.

- Vi har med så stor en stab mulighed for at træne specifikt og individuelt med spillerne, tilføjer Huddy, der følgerne legene i Vancouver og regner med, at Rusland og Canada når med helt frem.

- Canada har hjemmebane, og det er meget vigtigt for dem at vinde, siger Huddy, der hører lidt om den danske vinter, som har bidt sig fast.
Bulldogs’ salgs- og marketingschef Thomas Andreasen, bestyrelsesformand Angus King og NHL-legenden Charlie Huddy under aftenens sidste træning før Sønderjyske-braget i Vestfyen Arena.
Bulldogs’ salgs- og marketingschef Thomas Andreasen, bestyrelsesformand Angus King og NHL-legenden Charlie Huddy under aftenens sidste træning før Sønderjyske-braget i Vestfyen Arena.
Foto: John Fredy

Selv Dallas fryser

- Da jeg var i Edmonton, var jeg vant til kulde. Men i Dallas har man nu haft den koldeste vinter siden 1946, så jeg efterhånden tror på, at der er noget med den der globale opvarmning, mener den legendariske back.

Sønnen Ryan er blevet forward.

- Det hænger nok sammen med, at Ryan er lidt mindre og har speed og hurtige fødder. Han har altid været angriber, siger Charlie Huddy og kigger ud på isen, hvor Bulldogs er i gang med den sidste træning før aftenens brag.

- Træningen er nogenlunde identisk med, hvad vi laver i Dallas. Banen er lidt større, og det giver ikke så mange "hits" (tacklinger, red.) som i nordamerikansk hockey, så det taktiske er lidt anderledes, fordi man ofte kan spille pucken ud i åbne områder, forklarer Charlie Huddy, der i 1983 fik NHL-prisen som den spiller, der med ham på isen scorede 62 flere point end modstanderne.

En pris, som Wayne Gretzky senere også opnåede.

Mister Huddy er den naturlige æresgæst i aften.

Oilers-legende bakker Bulldogs op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce