Ethvert speedway-Grand Prix med respekt for sig selv skal have nydelige startpiger med dansende paraplyer. Og pigerne er klar i Prag - og i solskin for en gangs skyld
Kørerne i denne sæsons VM-speedwayfelt er noget overraskede. Normalt plejer det altid at regne, når Grand Prixet når Prag. Men således skulle det ikke gå i år, hvor Marketa Stadium i Prag åbner VM-sæsonen lørdag aften i perfekte vejrforhold. Lørdag eftermiddag er der høj sol og 20 grader over Prag, så også startpigerne - iført bare maver og paraplyer - kan øve sig i smilende solskinsvejr.

Uden for Marketa Stadium ligner det lørdag eftermiddag nærmest en sommerlejr. Speedwayentusiaster fra især Polen, men også fra Tyskland, Danmark og selvfølgelig Tjekkiet ankommer i personbiler og mobilhomes. Det bliver hurtigt til bar mave og dåseøl, mens nærområdet ofte er markeret med hjemlandets farver.

Først sidst på eftermiddagen ankommer Grand Prix-kørerne til stadion. De fleste har spist sen frokost og så taget sig en styrkende lur inden aftenens anstrengelser.

Første heat køres cirka 19.15 - i øvrigt en kamp mellem Nicki Pedersen, Tomasz Gollob, Leigh Adams og Sebastian Ulamek.

Læs om slaget i Prag i Fyens Stiftstidende, søndag
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Hans A: - Der skal arbejdes med meget

Hans A: - Der skal arbejdes med meget

Nicki P: Jeg begik en kørefejl

Nicki P: Jeg begik en kørefejl

Ærgerlig sæsonindledning af Nicki P.

Ærgerlig sæsonindledning af Nicki P.