Og de fynske næver er på vej

Torben Keller, der her til højre ses på vej til sin DM-finalesejr over Leo Frimark fra Korsør, havde allerede i kvartfinalen elimineret stævnets eneste fynske bokser, Jens Dal Bach fra BK Rollo.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Og de fynske næver er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bokse-DM i Odense var uden fynske farver, men træner fra AK Olympia varsler en ny generation af boksere snart klar til at tage over

Boksning: Torben Keller, Danmarks bedste bokser og VM’s nummer fem, blev som ventet det store trækplaster ved søndagens finaler ved DM i boksning i Odense.

Men en lidt stillestående Keller måtte i finalen i weltervægt mod den indædt fightende 30-årige veteran Leo Frimark fra Korsør kæmpe overraskende hårdt for sin pointsejr på 18-11.

Netop Torben Keller havde allerede i en kvartfinale lørdag gjort det af med mesterskabernes eneste fynske repræsentant, Jens Dal Bach fra BK Rollo i Svendborg.

Bach kunne intet stille op mod Torben Keller, der vandt sikkert med 13-2 (3-0, 6-0 og 4-2).

- Tredje omgang var god. Jens fik sendt nogle fine træffere af sted. Han faldt med ære, vurderer BK Rollo-træner Raymond Christensen.

25-årige Jens Dal Bach lægger nu handskerne på hylden for denne sæson.

- Jeg har været i gang siden august og kan godt mærke det i albuer og skuldre. Nu ligger jeg stille til i hvert fald august. Måske tager jeg også et sabbatår, konstaterer Jens Dal Bach.

Han var i øvrigt mere ærgerlig over lodtrækningen end nederlaget. Bach har således tidligere besejret Leo Frimark, der altså endte med at blive Torben Kellers modstander i søndagens finale.

De 500 tilskuere til DM-finalerne under de stemningsfulde buer i Skt. Jørgens Hallen måtte altså overvære 10 finaler uden fynsk deltagelse.

Der kom dog fynske boksere i ringen umiddelbart inden, finalestævnet gik i gang. Tre boksere fra AK Olympia har netop gjort det godt ved begyndermesterskaberne/ungdoms-DM i Hinnerup. Shahan Mazouk, Andreas Parckof og Christoffer Mikkelsen tog alle guld og blev hyldet. Henrik Pedersen, træner i AK Olympia, er da også optimistisk på klubbens vegne med hensyn til nye, gode seniorboksere.
Tre fynske AK Olympia-boksere med fremtid i - sammen med deres træner Henrik Pedersen - fra venstre Shahan Mazouk, Christoffer Mikkelsen og Andreas Parckof.
Tre fynske AK Olympia-boksere med fremtid i - sammen med deres træner Henrik Pedersen - fra venstre Shahan Mazouk, Christoffer Mikkelsen og Andreas Parckof.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Nørrebro-oplevelsen

- Vi har aldrig haft så mange unge inden for dørene som nu. Og jeg er sikker på, at Olympia er repræsenteret allerede ved senior-DM næste år, siger Henrik Pedersen, der også mener, at dansk boksning generelt har det rimeligt.

Om årsagen til, at Olympia var uden boksere ved dette års DM på hjemmebane, konstaterer Henrik Pedersen:

- Vi har været med på toppen i mange år med flere rigtigt gode boksere. Vi har i den periode nok ikke været gode nok til at få sluset nyt talent ind. Vi formåede ikke at få nye unge med. Men det har vi fået ændret på nu.

Et par ekstra point på navn

Søndagens finalestævne var af svingende kvalitet. Torben Keller blev altså ikke den helt store oplevelse. Mesteren kørte lidt for meget på rutinen og fik vel også et par ekstra point på sit navn.

En oplevelse blev til gengæld Rashid Kassem fra Nørrebro, der er nordisk mester i letvægt.

I DM-finalen havde en elegant Kassem sin modstander, Sammi Fantass fra BKW, til tælling i anden omgang, og i tredje omgang røg det hvide håndklæde da også ind i ringen fra Fantass hjørne efter en slagserie fra Rashid Kassem.

Tætte finaler i både mellemvægt, hvor Stephan Alms fra Århus atter leverede en solid indsats, og i letsværvægt, der fik Thomas Christiansen fra Slagelse som en populær vinder, fik også tilskuerne op af stolene.

En af de tre finaler hos kvinderne - i bantamvægt - blev dramatisk, da Mette Gram fra Hillerød fik næsen slået til blods af den senere vinder, Luna Maria Vikke fra Hvidovre. Mette Gram gennemførte dog kampen.

Og de fynske næver er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce