Dommen over Operacion Puerto-lægen Eufemiano Fuentes falder tirsdag. Det bekræfter en talsmand fra retten.

Mere end seks år efter starten på en omfattende undersøgelse er retten i Madrid klar med en afgørelse i sagen med den omstridte læge Eufemiano Fuentes i fokus.

Fuentes er kendt som hovedrolleindehaver i dopingsagen Operacion Puerto, der omhandler bloddoping i blandt andet cykelsporten.

- Dommen vil blive offentliggjort tidlig på eftermiddagen tirsdag den 30. april, siger en talsmand fra retten i Madrid ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dommeren Julia Patricia Santamaría har derfor indkaldt advokater, Fuentes og fire andre anklagede til retten på tirsdag.

De i alt fem anklagede risikerer op til to og et halvt års fængsel hver, bøder og muligvis også forbud mod at arbejde inden for lægeverdenen.

Foruden Fuentes drejer det sig om hans søster Yolanda, den tidligere ONCE-manager Manolo Saiz, tidligere Kelme-manager Vicente Belda og træner Ignacio Labarta.

Da doping før Operacion Puerto-sagen ikke var kriminelt i Spanien, står Fuentes og de øvrige personer i stedet anklaget for at have sat deres kunders helbred i fare.

Men Fuentes fastholder, at han kun dopede topidrætsudøverne for at undgå skader som følge af den store belastning.

Mere om emnet

Se alle
Anklager går efter hårdere dom til Fuentes

Anklager går efter hårdere dom til Fuentes

Operacion Puerto-læge vil sælge dopinghemmeligheder

Operacion Puerto-læge vil sælge dopinghemmeligheder

UCI appellerer Puerto-dom om blodposer