Østrigs politi i dyb krise


Østrigs politi i dyb krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var skæbnens ironi, at det skulle ske for Stiftstidendes Seat.

Den havde kørt uantasteligt på kryds og tværs, gennem slugter og dale, forbi isnende bjergtinder og sjaskvåde veje fra St. Pauli over Bochum til Kufstein, Zürich og Wien og rundt og op og ned igen.

Og så akkurat natten før, den skulle køre hjem fra Kufstein med sportsredaktøren og fotografen, gik det galt.

Udenfor en tankstation i Kufstein West lurede det østrigske politi i buldermørket på den enlige Seat, hvis ene baglygte vist var gået lidt i stykker.

- De kan vælge at betale 35 euro nu - und wir nehmen auch Kreditkarte, sagde den ledende politimand, mens politipraktikanten fik besked om at lægge det sjove fartmåler-apparat fra sig bare i et par minutter, så han kunne følge med i, hvordan mester klarede udfordringen med et kreditkort fra et helt andet land.

Vor fotograf blev forståeligt så forvirret, at han afleverede sit sygesikringskort, som han fik tilbage med det indlysende spørgsmål:

- Was ist das...?

Da bøden endelig var betalt, tog betjentpraktikanten igen begejstret fat i sin fartmåler, selv om der var lige så længe mellem bilerne som mellem elge på Vestfyn.

Det rystede fotografchaufføren, så han kom til at trykke på Seat'ens horn, så de to østrigske betjente skulede olmt efter os, mens vi forsøgte med undskyldende fagter. Måske skulle de have jagtet den spøgelses-bilist, som der blev fortalt om i radioen i stedet.

En kvinde ringede engang til sin mand og advarede ham om, at der var en spøgelsesbilist nøjagtig på den vej, hvor hendes mand kørte netop nu.

- Én? Der er hundrede, råbte manden panisk i mobilen...

Nåh, østrigerne er i hvert fald ikke ferme til hverken politiforretninger eller fodbold.

Noget kan de dog.

Forleden berettede aviserne om en østriger, der var blevet verdensmester i tagdækning.

(leif)

Østrigs politi i dyb krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce