Efter kun tre minutter af kampen mod Kroatien begik Østrigs René Aufhauser et dumt straffespark og sørgede for katastrofestart for værtsnationen, der tabte 0-1.
Det kunne næsten ikke være begyndt værre for værtsnationen Østrig, der søndag aften kom i aktion for første gang ved EM-slutrunden i fodbold. Efter blot ganske få minutter gik klappen ned for Østrigs René Aufhauser, som begik EM-slutrundens første straffespark, da han væltede Kroatiens Ivica Olic omkuld.

Kroatiens Luka Modric scorede efterfølgende på det store tilbud og bragte dermed sit land foran med 1-0, inden kampen for alvor var kommet i gang. En drømmestart for Kroatien, mens de østrigske fans dårligt kunne tro deres egne øjne.

Østrigerne havde problemer med at spille sig ind kampen, men kom bedre med efter pausen, hvor de i perioder var det dominerende mandskab. Men ligesom medværterne fra Schweiz, der lørdag tabte 0-1 til Tjekkiet i åbningskampen, formåede den østrigske offensiv ikke at få bolden i nettet.

Kroaterne slap dermed planmæssigt fra opgøret med tre point, mens det østrigske mandskab får svært ved at komme videre fra gruppe B.

Mere om emnet

Se alle
Stiftstidendes EM-hold

Stiftstidendes EM-hold

Torres tog tyskerne

Torres tog tyskerne

Tysk landstræner: Fortjent spansk sejr