Skandaleramt EM-værtsnation vil efter 1-1 mod Polen gøre alt for sende tyskerne ud af turneringen
FODBOLD: Kampen mod Polen torsdag aften var tre minutter inde i overtiden, da de desperat pressende østrigere fik tilkendt et straffespark. Og scoringen af Ivo Vastic hensatte alpenationen i eufori og ægte fodboldfeber.

De to rradio-kommenatorer på ÖR 3 gik totalt i falset og skreg "TOOOOR", "TOOOOR" ud gennem æteren halvanden time før midnat, så ekkoene gjaldede ud gennem bjerge og dale mellem Klagenfurt og Bregenz, og straks blev minderne om "Das Wunder von Cordoba" genoplivet.

Det var dengang østrigerne i den sidste gruppekamp i VM i 1978 i Argentina slog tyskerne 3-2 og sendte storebrors forsvarende verdensmestre hjem i skam.

Østrigernes sejre hjalp dengang ikke holdet til at gå videre, men det var en prestigesejr af legenderne Hans Krankl, Bruno Pezzey & Co., som østrigerne stadig taler om. Akkurat som vi danskere taler om de glade dynamitdage.
 
Østrigerne har stjålet nogle af de mest negative overskrifter i Europa i de seneste år, og man behøver bare at nævne ordene navnene "Kampusch" og "Amstetten" for at forstå østrigernes skam over det.
Men EM-turneringen skal bringe en vis oprejsning.

Østrigerne leverede en stærk indsats i 1. halvleg, hvor holdet producerede mega-chancer på stribe, men brændte dem alle, og i stedet gik polakkerne i spidsen. Det lignede længe slutresultatet.

Nu bliver kampen i Wien på mandag mellem Tyskland og Østrig et ægte drama. 
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Stiftstidendes EM-hold

Stiftstidendes EM-hold

Torres tog tyskerne

Torres tog tyskerne

Tysk landstræner: Fortjent spansk sejr