Ørnstedt-coach bli'r i Odense


Ørnstedt-coach bli'r i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVØMNING: Midt i glæden over Årets Sportsnavn-hæderen kunne Louise Ørnstedt i mandags glæde sig over, at hendes træner Karoly Bernhardt har forlænget sit job som klubtræner i STO 95.

Forlængelsen gælder frem til sommeren 2006 og er en cadeau for det inspirerende og seriøse arbejde, som den 34-årige ungarer har præsteret i Odense.

- Vi har længe være nervøse for, at andre ville lægge 500.000 kroner om året til Karoly. Men han er glad for at være her, og vi har efter aftalen med ham givet ham en lille lønforhøjelse, siger Jimmy Andersen, der er formand for OSLF-delen af STO 95.

Farum har lokket

Louise Ørnstedt har flere gange været meldt på vej til Farum i de seneste år, men hun har hver gang valgt at blive hjemme iOdense af hensyn til uddannelsen og hendes trivsel.

Karoly Bernhardt har givetvis spillet en rolle i hendes beslutning, og foreløbig har arbejdet jo båret pænt frugt - senest med deltagelsen i OL-finalen og de EM-titel, som endegyldigt sikrede hende hæderen som Årets Sportsnavn.

Bernhardts kontrakt udløber nu på nøjagtig samme tidspunkt, som Louise Ørnstedt bliver student om halvandet år.

- Det er Karoly, som svømmeunionen vælger, når de skal have en klubtræner med til VM eller OL. Det siger en del om hans kvaliteter, siger Jimmy Andersen til Stiftstidende.

Årets træner

Karoly Bernhardt er også blevet valgt til Årets Træner af sine kolleger i de danske svømmeklubber.

- Karoly er en fantastisk kapacitet. Før hver træning laver han individuelle programmer til hver af vore 25 svømmere, og under træningen retter han og coacher samtlige svømmere, der er i bassinet og ikke kun vore stjerner.

Ungareren kom i sin tid til Danmark til jobsamtale i STO 95 sammen med amerikaneren Mark Taylor, som dengang blev foretrukket i en afstemning i elite-bestyrelsen.

- Men så fik han overdraget OSLF's talenthold, og vi fandt nogle timer til ham på STO's tredjehold, som nu er mange af de allerdygtigste piger fra 89-årgangen med bl.a Rikke Møller Pedersen.

Bernhardt, der forstår dansk efterhånden men ikke taler sproget selv, er selv tidligere topsvømmer og så har han verdens højeste træneruddannelse fra idrætsinstituttet i Budapest.

Talent-magnet

Den ungarske træner trækker svømmetalenter til fra hele Fyn.

Blandt navnene er Julie Hviid fra Svendborg, Rasmus Stubager fra Ringe og Casper Lindahl fra Nyborg. Det er blot de seneste, der har meldt sig, men det forlyder, at der er elitesvømmere på vej fra det sjællandske og østjyske element.

Ørnstedt-coach bli'r i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce