Tidligere HC Odense-træner vandt den første semifinale på udebane i kampen om det tyske mesterskab.

Håndbold: Den tidligere HC Odense-træner Thomas Szwed Ørneborg er tæt på endnu en tysk kvinde-finale med sin klub HC Leipzig. På udebane sejrede Leipzig 24-22 over Buxtehuder SV i den første semifinale om det tyske mesterskab.

Thüringer HC med Mie Augustesen i staben sejrede i den anden semifinale 27-23 ude over Bayer Leverkusen. Der er returkampe på søndag.

Thomas Szwed Ørneborg og HC Leipzig var så sent som i søndags i den tyske pokalfinale, hvor klubben tabte til Thüringer HC.

Thomas Szwed Ørneborg førte i fjor polske Vistal Laczpool Gdynia til det polske mesterskab for første gang i klubbens historie. Med på holdet den gang var hustruen Karolina Szwed Ørneborg, der i denne sæson blev suveræn topscorer for HC Odense i den danske liga.
Karolina Szwed Ørneborg spiller i næste sæson for HC Leipzig, der blandt andre har tidligere danske ligaspillere som Maura Visser og Debbie Bont i staben.

Thomas Szwed Ørneborg har tidligere i karrieren trænet Faaborg HK's mænd i toppen af 1. division og var assistent-træner i GOG under Ulf Schefvert.

  • SportFyn