Rytteren Peter Flarup opgav tirsdag at deltage i den afgørende ridebanespringning i den olympiske militarykonkurrence, der afvikles i Hongkong, da hans hest Silver Ray har slået sig.
- Det er én af de hårdeste beslutninger, jeg har truffet i mit liv, sagde Peter Flarup, efter han måtte opgive videre deltagelse i OL.

Efter et middelmådigt dressurridt, der er første disciplin i militarykonkurrencen, red Flarup sig gevaldigt op i den anden øvelsen, terrænspringning. Flarup var tredjebedst i terrænridtet og avancerede 25 pladser frem til en samlet 20.-plads.

Citat

- Det er én af de hårdeste beslutninger, jeg har truffet i mit liv, sagde Peter Flarup, efter han måtte opgive videre deltagelse i OL.

Men terrænridtet over 4560 meter havde haft sin pris, for Silver Ray ramte undervejs en forhindring med det ene forben. Peter Flarup kunne ikke mærke noget på sin hest lige efter det succesfulde terrænridt, men efter nogle timer kom ømheden i Silver Rays ben.

Flere dyrlæger tilså den engelske fuldblodsvalak, og tirsdag kom dommen. Silver Ray kunne ikke nå at blive klar til den afgørende ridebanespringning på grund af en overstrækning af støttebåndet på det ene forben.

Det danske holds dyrlæge Hans-Christian Matthiesen forklarer:
- Silver Ray kunne godt have passeret dyrlægeeftersynet i dag, og vi kunne have arbejdet ømheden væk, men af hensyn til hestens velfærd og dens fremtid som militaryhest, har vi valgt, at Silver Ray ikke skal i konkurrence i aften.

Peter Flarup siger, at Silver Rays ve og vel er det vigtigste, men det spiller også ind, at ekvipagen på 20.-pladsen var et stykke fra de bedste.

- Hvis det var en medalje, vi kæmpede om, så kunne der have været en grund til at beholde ham i konkurrence, nu er det vigtigere at få ham hjem sund og frisk. Jeg har både EM og VM i Kentucky at se frem imod, forklarer Peter Flarup.