Odenses lille andel i VM-triumf


Odenses lille andel i VM-triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk ishockey leverede en ypperlig præstation i A-VM i Schweiz. Det facit kan lyde skingert, når det gøres op efter en tur i nedrykningsspillet.

Men mandagens 5-2-sejr over Østrig var kulminationen på tre flotte kampe i nedrykningsspillet mod først tyskerne og ungarerne, inklusive Peter Regins fantomscoring mod tyskerne, og det var en jætte-præstation efter det demoraliserende overtids-nederlag til Norge i gruppespillet.

Odense Ishockey Klub havde sin lille andel i triumfen, for det var det tekniske stortalent Julian Jakobsen, der med scoringen til 1-2 skabte ny optimisme efter den østrigske chokstart med to mål inden for de første tre minutter. Det var Jakobsens anden scoring i turneringen, og Odense-spilleren blev fortjent rost for den samlede turneringspræstation.

Det yderst talentfulde landsholds redningsaktion har stor betydning for den sport, der har så svære tider på den hjemlige is, hvor en kombination af års overbudgettering og finanskrisen har sendt flere klubber til tælling.

Heldigvis har unionen i tide med et lønloft og en jernhånd i licens-tildelingen sendt de rigtige signaler, og alt tyder nu på, at der til september igen er en isliga med cirka 10 hold.

Odense er på vej med et nyt selskab på ruinen af det forliste, og selv om det som i Rungsted og Rødovre grænser til konkursrytteri, så er det kynisk sagt kun i tidens tegn i et samfund, hvor intet er som før hos banker og finans-jonglører.

Når Odense Bulldogs igen løber på isen i september bliver det uden Julian Jakobsen og med et nyt ungt og langt billigere mandskab.

Og det ligner såmænd en sund udvikling, at man kan se brugsuddelerens og varmemesterens søn på isen frem for en skov af canadiske eventyrere og finske huggere, der skal tjene de sidste kroner.

Odenses lille andel i VM-triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce