Hans Christian Sørensen og Andreas Wiig Rambøl er nomineret til "Årets Fynske Sportsnavn".
De to roere fra Odense Roklub, Hans Christian Sørensen og Andreas Wiig Rambøl, videreførte i 2009 klubbens stolte internationale traditioner, da de var med i den dobbeltfirer, som erobrede bronze i letvægts-dobbeltfireren, der var i konkurrence i polske Poznan.

Italien, der har vundet 13 ud af 14 guld de seneste år, sejrede foran tyskerne, men den danske båd afviste Frankrig i spurten.

For Odense-trænerne Henrik Thistrup og Michael Sørensen var VM-bronzen en triumf, der også blev befordret af forbundstrænerne.

Mens de fleste borgere var i gang med julemæskeriet var de to Odense Roklub-elitefolk i gang med den benhårde forberedelse til 2010.

Fyens Stiftstidende besøgte Andreas Rambøl under træning på Kanalvej på en dag, hvor Odense Kanal var tilfrosset. Om tre-fire måneder sendes bådene i vandet, og målet er enten VM i New Zeland i november for begge, eller U-23 VM i Hviderusland til sommer for Andreas Rambøl, der kun er 21.

For Andreas Rambøl er roningen den perfekte sportslig udfordring, fordi han ikke brød sig om den fysiske konfrontation i andre sportsgrene, men er fascineret af rosportens konstante arbejde med at optimere fysikken.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Cykel-verdensmestre Årets Fynske Sportsnavn

Cykel-verdensmestre Årets Fynske Sportsnavn

Billedkavalkade

Billedkavalkade

Festhår og bred udfordring

Festhår og bred udfordring