Danmark var sidste år vært for VM i bueskydning på Christiansborg Slotsplads, og nu kommer verdens bedste skytter til Odense, som i september er vært for world cup-finalerne i bueskydning.

World cup-finalerne i bueskydning i år bliver afgjort på dansk grund, når Odense i september bliver vært for arrangementet.

- Danmark har et stærkt renommé i den internationale bueskydningsverden. I 2009 var Nyhavn med til at sætte helt nye standarder for afviklingen af en world cup-finale, siger Rolf Lind, formand for Bueskydning Danmark, i en pressemeddelelse.

- I sommer lavede vi et ikonisk setup i hjertet af København på Christiansborg Slotsplads, som blev "like never before".

- Med valget af Odense til world cup-finalen i september 2016 håber vi sammen med Sport Event Denmark og Sport Event Fyn at kunne skabe det næste eventyrlige eftermæle for bueskydning i Danmark, siger formanden.

Danmark var sidste år vært for VM i bueskydning, hvor finalerne blev afviklet på Christiansborg Slotsplads i København.

Ved den lejlighed vandt Danmark flere medaljer. Stephan Hansen vandt VM-guld i compound, og herreholdet vandt bronzemedaljer.

Her kan du se Stephan Hansens guld-finale

De otte bedste kommer til Odense

Direktøren for Sport Event Denmark, Lars Lundov, glæder sig over, at Danmark har sikret sig world cup-finalerne.

- Danmarks compoundkvinder har netop vundet VM-guld, mens mændene skød sig til sølv ved indendørs-VM i bueskydning. I 2009 var Danmark også vært for en world cup-finale i Nyhavn og i sommer et VM på Christiansborg Slotsplads.

- Det bliver med disse erfaringer, vi til september giver vores dygtige skytter hjemmebane ved world cup-finalen i Odense, siger han.

World cup i bueskydning afvikles i år over tre runder i tre forskellige lande; Shanghai i Kina, Medellin i Colombia og Antalya i Tyrkiet.

De otte bedste bueskytter i hver kategori, recurve og compound, går videre til world cup-finalen i Odense.