Kvindefodbolden i Odense har fået en ny klub. Efter et længere forløb er OB's kvindelige elite nu løsrevet fra klubben, og den nye klub Odense Q overtager fra og med den kommende sommer OB-holdenes DBU-indrangeringer.

Odense Q har som selvstændig kvindeklub en ambition om at skabe et bæredygtigt fundament, melder den nye klub.

"Vi vil på dette fundament prøve at genfinde den styrke, som fynske hold tidligere har haft i gennem historien. Vi vil gerne vise pige- og kvindefodboldens sande potentiale på en lang række punkter. Det være sig i talentudviklingen, som er organiseret i en konstruktion under navnet Team Odense Q med BK Marienlyst og Tarup Paarup IF som moderklubber, og gennem økonomisk bæredygtighed, tydeliggørelse af sportens samfundsmæssig betydning eller i infrastrukturel udvikling", siger Henrik Andersen fra ledelsen.

"Parallelt med dette sætter vi os høje sportslige målsætninger for fremtiden. Klubben har med omkring 10 landsholdsspillere et glimrende sportsligt udgangspunkt", siger Henrik Andersen.

"Odense Q’s logo fortæller historien om den grimme ælling, der gerne skulle blive til en smuk fynsk svane. Dette eventyr skulle gerne symbolisere pige- og kvindefodboldens forvandling gennem tiden".

"Fra at have en forbudt sportsgren er den nu Danmarks største holdsport for pige- og kvindeidræt. Samtidigt stræber Odense Q efter at være et sportsligt og værdimæssigt fyrtårn for alle fynske klubber med pige- og kvindefodbold. Klubben får base i Marienlystcentret og klubfarverne bliver bordeaux og sort", siger Henrik Andersen.

  • SportFyn