Odense HC skal kæmpe for førstepladsen

Mie Højlund forstuvede sin finger mod Nykøbing og spiller ikke mod TTH Holstebro. Arkivoto: Birgitte Carol Heiberg

Odense HC skal kæmpe for førstepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC skal knække en stime på tre nederlag i træk og samtidig få lidt af holdets tempo tilbage i spillet efter et par halvsløje kampe.

HÅNDBOLD: Der er ikke det helt store tilbage at spille om, hvis man er TTH Holstebro-spiller. Det samme gælder til dels for Odense HC, men alligevel ikke helt.

Holdet fra Odense har netop færdiggjort sæsonen i Champions League, efter det blev til to nederlag mod klassemandskabet fra ungarske Györ, der dermed tog Final4-pladsen fra Odense. Ind imellem de to Champions League-kampe var spillerne et smut forbi Nykøbing Falster, hvor de også indkasserede et nederlag. Derfor har Odense pludselig for første gang i denne sæson tabt tre kampe i træk.

Nederlagene betyder ikke begyndelsen på en krise i Odense HC. De skal ses i konteksten, at to af nederlagene var mod et hold, Odense i forvejen ikke var levnet mange chancer imod. Kampen mod Nykøbing var en skuffelse for holdet, men de mistede Mie Højlund tidligt i kampen, og den var mod et desperat Nykøbing-hold, der skulle vinde, hvis der skulle være nogen mulighed for semifinale. Men det er måske en smule bekymrende, at Odense havde stort besvær med at få spillet til at flyde mod Nykøbing og lavede mange fejl lørdag i Györ.

De to nederlag har dog bragt førstepladsen i pulje 1 i fare for topholdet i grundspillet. Afhængig af resultaterne i denne næstsidste runde er der gode chancer for, at sidste spillerunde kommer til at byde på en alt-eller-intet kamp mellem Odense og København om at tage førstepladsen i grundspillet og dermed højst sandsynligt undgå en semifinale mod Team Esbjerg, som hverken Odense eller København har meget interesse i.

Kampen om semifinalen
Odense HC kan ved at samle tre point af fire mulige i de sidste to spillerunder sikre sig førstepladsen i slutspilspulje 1. Men det er stadig usikkert, hvordan holdene fordeler sig i pulje 2, der også har to spillerunder tilbage.Pulje 2

1. Team Esbjerg 8 point

2. Herning-Ikast Håndbold 5 point

3. Aarhus United 4 point

4. Viborg HK 2 point

I pulje 2 skal Team Esbjerg bruge ét point i de sidste to spillerunder for at være sikker på førstepladsen og et møde med andenpladsen i pulje 1. Herning-Ikast Håndbold og Aarhus United kæmper om den anden semifinaleplads i puljen. Hvem, der får den, kan afgøres 19. april, når Herning-Ikast tager imod Aarhus United. En sejr til Herning-Ikast giver midtjyderne pladsen, mens en Aarhus-sejr eller uafgjort gør, at alt er i spil for begge mandskaber inden sidste spillerunde. I tilfælde af pointlighed tager Herning-Ikast pladsen på grund af holdets bedre slutplacering i grundspillet.

Alle hold i begge puljer spiller sidste spillerunde samtidig, 22. april klokken 16.
Mathilde Hylleberg har spillet store mængder håndbold de seneste mange måneder og får derfor fri fra flere kampe i denne sæson. Arkivfoto: Morten Stricker
Mathilde Hylleberg har spillet store mængder håndbold de seneste mange måneder og får derfor fri fra flere kampe i denne sæson. Arkivfoto: Morten Stricker

Manglende profiler

Kampen tirsdag bliver en kamp mellem to hold, der begge mangler profiler, men af forskellige grunde.

Mie Højlund udgik, som nævnt, af kampen mod Nykøbing, da hun forstuvede sin højre tommelfinger. Hun blev i første omgang erklæret tvivlsom til kampen mod Györ, men blev senere udelukket. Jan Pytlick nævnte før kampen til DR, at Højlund ville være ude i omkring en uges tid, så hun dermed også misser kampen mod TTH Holstebro.

I den anden lejr mangler TTH Holstebro også et af holdets bedste spillere i Mathilde Hylleberg.

Den 20-årige fløjspiller har fået håndboldfri resten af sæsonen, fordi hun er kørt træt. Hylleberg har blandt andet været med til EM i december med landsholdet, samt nogle U20-samlinger og en U20-slutrunde for ikke at nævne alle ligakampene med TTH samt et 20-timers job om ugen.

Derfor meddelte Holstebro i en pressemeddelelse mandag, at Hylleberg missede de seneste to kampe og også vil misse de sidste to slutspilskampe, så hun kan få samlet noget energi sammen igen.

Kampen om stabilitet

Udover det lille skridt tilbage, holdet fik, med nyheden om Mie Højlund så er der efter noget tid med flere skader endelig kommet ro på bagspilspladserne hos Odense HC. Stine Jørgensen kæmper stadig lidt med at ramme sit topniveau mere kontinuerligt, men Ingvild Bakkerud var et stort højdepunkt i første kamp mod Györ og viste også en hæderlig side af sig selv i den anden. Som joker kan hun - på sine bedste dage - gøre forskellen for Odense, når semifinalekampene begynder.

Semifinalerne begynder i slutningen af april. Første kamp spilles lørdag 27. april, anden kamp onsdag 1. maj og en eventuel tredje kamp onsdag 8. maj.

Odense HC-TTH Holstebro bliver spillet tirsdag klokken 18.30 i Odense Idrætshal.

Odense HC skal kæmpe for førstepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce