Odense HC kan sende rivalen ud i mørket

Odense HC-spillerne - fra venstre Mie Højlund, Suzanne Bækhøj, Mette Tranborg, Kamilla Kristensen og Stine Jørgensen - jubler efter sejren i den anden DM-finale i Odense mod København Håndbold i sidste sæson, hvor København dog vandt DM med sejre i kamp et og tre. I år kan Odense sende København ud inden semifinalerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Odense HC kan sende rivalen ud i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC har vundet puljespillet og er klar til semifinalerne, men Jan Pytlicks tropper kan i den sidste slutspilskamp 2. påskedag sende den regerende mester København Håndbold på sommerferie.

Håndbold: I sidste sæson måtte Odense HC se sig besejret af København Håndbold i kvindernes DM-finaler. I år kan det fynske hold sende rivalen fra hovedstaden på tidlig sommerferie.

Odense HC har sikret sig førstepladsen i pulje 1 inden sidste runde 2. påskedag, hvor Odense HC spiller hjemme mod København Håndbold. Alligevel står der meget på spil - i hvert fald for modstanderholdet.

Hvis København taber, ryger det forsvarende mesterhold ud og må overlade semifinalepladsen til Nykøbing Falster Håndbold - hvis Nykøbing vinder samtidig hjemme over det pointløse bundhold TTH Holstebro. København tabte i mandags 29-34 hjemme til Nykøbing og åbnede dermed for muligheden for et tidligt farvel.

Odense HC vandt tidligere i slutspillet for 20 dage siden 40-32 ude over København i en kamp, hvor Stine Jørgensen blev topscorer med syv mål.

Jan Pytlicks tropper har haft et godt tag på hovedstadsholdet i denne sæson. I grundspillet blev det til fynske sejre i begge opgør, og da de to hold mødtes i det andet gruppespil i Champions League i foråret, blev det uafgjort i København, hvorefter Odense med sejr på hjemmebane sikrede sig en plads i kvartfinalen i den europæiske turnering, mens København røg ud.

Semifinale på plads

Selv om Odense HC har tabt en af de fem første kampe i slutspillet - ude til Nykøbing Falster - har det fynske hold sikret sig førstepladsen før sidste runde.

Semifinalemodstanderen er også fundet inden sidste runde, da pulje 2 er afgjort med Team Esbjerg som gruppevinder og Herning-Ikast på andenpladsen. Dermed skal Odense HC møde Herning-Ikast i semifinalerne, hvor der spilles bedst af tre kampe.

Første semifinale spilles på lørdag 27. april i Odense, og Herning-Ikast har hjemmebane i kamp to onsdag 1. maj. En eventuel tredje kamp spilles i Odense onsdag 8. maj.

Men først gælder det opgøret mod København, hvor Odense HC's rutinerede forsvarsklippe Kamilla Larsen kan hjælpe sin mand, Jakob Larsen, der er træner for Nykøbing Falster Håndbold.

Hvis Odense og Nykøbing vinder deres kampe, er de to hold i semifinalerne, hvor Nykøbing i givet fald kommer til at møde Team Esbjerg.

Odense HC møder København Håndbold 2. påskedag klokken 16.00 i Odense Idrætshal.

Odense HC kan sende rivalen ud i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce