Odense Casuals raserede bar

Der var lagt op til konfrontation efter kampen i søndags mellem Esbjerg og OB. Odense Casuals var på spil både før, under og sandsynligvis også efter kampen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Odense Casuals raserede bar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 30 ballademagere fra Odense tog fat på Torvet i Esbjerg i søndags. To steder stjal de øl og spiritus, og efterlod stederne som skrot.

FODBOLD: Direktør Kalle Spangsberg er ved at gøre tabene op efter weekenden, men endnu er det ganske uoverskueligt for ham.

- Jeg har drevet restaurant-virksomhed her på Torvet i Esbjerg i 16 år og har aldrig tidligere oplevet hærværk af den kaliber.

Omkring 30 ballade-magere fra Fyn besøgte Kalle Spangsbergs barer hos "Christian IX" og "Papa's Cantina", hvor de stjal øl og spiritus, og efterlod stederne som skrot.

- De kom både før kampen ved middagstid og efter kampen om aftenen. Over middag var der ingen tvivl om, at det var folk fra Odense Casuals. Det kunne vi både se og høre. Om det er osse var dem om aftenen, tør jeg ikke garantere 100 procent, siger Kalle Spangsberg til Stiftstidende.

Tømte baren

- Vi har udendørs barer på Torvet og kunne intet stille op. Først tømte de en hel fustage øl og tømte så baren for Smirnoff Ice og andre drinks. Vi var kun to-tre på arbejde, og jeg nåede aldrig selv til fodbold, som jeg gerne ville have været. De to andre ansatte var meget unge, så de turde jo ikke gøre noget. Politiet kom, da der kun var 10 ballademagere tilbage, forklarer Kalle Spangsberg.

- Flere af de andre var forsvundet over på McDonalds, og så var det umuligt at pege de skyldige ud.

Ødelagde markiserne

Efter kampen, hvor otte ballademagere fra Fyn blev anholdt, drev en horde på igen mindst 30 personer igennem Torvet i Esbjerg og ødelagde denne gang markiser over Spangsbergs barer.

- De stillede sig op på en stol og skar fire-fem flænger i markisen og tømte baren igen. Nu har vi låst det hele af og håber på at få nye markiser op i morgen inden weekenden. Det hele er lige nu dækket over med presseninger fra Falck, fortæller Kalle Spangsberg.

Han oplyser, at han ikke på forhånd var blevet advaret om de fynske ballademageres kommen.

- Der går mange rygter nu. Et af dem går på, at de kom kørende i en bus og blev læsset af på Torvet. Det er ret imponerende, at man kan få en bus herind på Torvet uden, at nogen tager notits af det, siger direktøren.

- Jeg håber, at der bliver strammet op på det hele næste gang OB kommer.

Første gang med OB

- Vi har haft besøg af OB mange gange og aldrig oplevet noget lignende, men jeg er godt klar over, at også sport er blevet ramt af den slags opførsel, siger Kalle Spangsberg til Stiftstidende.

For tre-fire år siden var der problemer med Brøndby-tilhængere.

- Så sørgede vi for at holde lukket året efter, siger Kalle Spangsberg.

Stiftstidende har ikke forsøgt at få en version fra medlemmer af Odense Casuals eller "det uofficielle Odense", idet fraktionen forbeholder sig ret til at optræde anonymt og derfor ikke har offentligt kendte kontaktpersoner.

Odense Casuals raserede bar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce