OL-vinder skal være vikar

Foto: Christian Brandt

OL-vinder skal være vikar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Quist Hansen skal til EM sammen med unge VM-vindere fra Odense

RONING: Søndag eftermiddag var der fint besøg ved Odense Roklubs åbent-hus arrangement. OL-medaljevinder Rasmus Quist Hansen var på besøg i det fynske, og den sjællandske roer havde taget sin bronzemedalje fra Beijing med.

Quist var på besøg, fordi han skal være afløser i den båd, der vandt U23 VM-guld i juli.

Normalt sidder de to Odense-roere Andreas Rambøl (19 år) og Hans Christian Sørensen (21 år) i båden sammen med Henrik Stephansen (23 år) fra Furesø og Steffen Bonde Jensen (18 år) fra Odder Roklub, men da Andreas Rambøl er skadet, så fik klubben Rasmus Quist til at tage hans plads midlertidigt. De tre unge talenter og OL-roeren skal på fredag til senior EM i Athen.

Dedikerede til sporten

De fire unge roere lever og ånder for deres sport. Mandag til torsdag træner de for sig selv, og i weekenderne står den på to gange fælles træning i klubben i Odense.

- Hele ens dag er planlagt efter, hvordan man skal træne. Man planlægger, hvordan man spiser, slapper af og så videre, forklarer Hans Christian Sørensen.

Da man ikke kan leve af at ro i Danmark, så har alle fire også et studie eller et arbejde ved siden af sporten. Men når der så er lidt fritid, så bliver den brugt på roningen, hvor hver eneste detalje skal være toptrimmet. Intet på båden er overladt til tilfældighederne.

- Detaljer ned til millimeter og grader er afgørende i en sport, hvor forskellen mellem etter og toer kan være så lille. Et halvt kilo kan gøre hele forskellen, hvis man ligger lige med en anden båd i opløbet. Selv lidt vand i ens sko kan betyde, at man taber en hundrededel og dermed førstepladsen, fortæller Hans Christian Sørensen.

Men det er ikke kun det materielle, der har gjort forskellen for VM-vinderne. Kemien og det sociale har spillet en stor rolle i succesen.

- Vi har det godt med hinanden. Både i og uden for båden. Når man bruger så meget tid sammen, og på sin sport, så kan det bare ikke fungere, hvis ikke man kan finde ud af det sociale. Det er utroligt vigtigt, at det hele ikke bare bliver om sporten, og at man også kan være sammen som venner uden for båden. Ellers tror jeg, man kører sur i det, forklarer Andreas Rambøl fra sofaen i klubben, hvor alle fire roere sidder i dannebrogs-røde skjorter, med deres guldmedaljer om halsen.

OL i sigte

De fire VM-roere, der er de bedste i deres alder i Danmark, har klare ambitioner om at komme med til OL i London om fire år.

Rasmus Quist, der netop er kommet hjem fra sit andet OL, mener, at drengene har gode chancer.

- De er jo stadig nogle knægte, griner den erfarne roer og fortsætter:

- Men jeg synes, de ser rigtig lovende ud, og jeg tror bestemt godt, at vi kan se dem til OL om fire eller otte år. De mangler stadig noget fysik og erfaring, men som roer topper man i slutningen af 20'erne, og jeg tror, de her drenge kan komme langt.

OL-vinder skal være vikar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce