Løberen Rashid Ramzi var dopet, da han sidste år vandt 1500 meter ved OL. Også den tyske cykelrytter Stefan Schumacher havde en positiv dopingtest ved OL.
Endnu en medaljevinder fra OL i Beijing er blevet afsløret i at have anvendt doping under legene.

Guldvinderen på herrernes 1500 meter i atletik, marokkaneren Rashid Ramzi der stiller op for Bahrain, er blandt de seks atleter, der har afleveret i alt syv positive dopingprøver under legene. Det er kommet frem, efter at prøverne fra Beijing er blevet udsat for en ny analyse.

- Vi har informeret Rashid Ramzi om, at prøverne var positive, og vi tager et møde med ham inden for de næste dage, siger Sheikh Ahmed bin Hamad al-Khalifa fra Bahrains olympiske komité.

- Vi er kede af nyheden. Bahrains olympiske komité kan bekræfte, at vi støtter atleten, som har ret til en b-prøve og til at blive lyttet til og forsvare sig selv, siger sheiken.

Rashid Ramzi blev i 2005 verdensmester på både 800 meter og 1500 meter.

Også den tyske cykelrytter Stefan Schumacher er ifølge det tyske cykelsportsforbund testet positiv for at have brugt cera under OL, men det må betegnes som knapt så overraskende. Tyskeren blev allerede sidste år snuppet for at have dopet sig med cera under Tour de France, og han afsoner i øjeblikket en karantæne på to år.

Tidligere onsdag kom det frem, at OL-sølvvinderen i cykling på landevej, italieneren Davide Rebellin, anvendte cera under OL, men den 37-årige veteran, der har kørt sammen med Schumacher på Gerolsteiner-holdet, har i første omgang benægtet alt.