OL kræver to dispensationer til Jacobsen


OL kræver to dispensationer til Jacobsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVØMNING: Mette Jacobsen har brug for to dispensationer, hvis hun om en måned skal deltage i hendes femte Olympiske Lege. Den positive test skete ved EM, og det var netop efter løbet, hvor Mette Jacobsen klarede OL-kravet, at hun afleverede testen med spor af de forbudte stoffer.

Det var eneste gang, at den 31-årige svømmer klarede OL-kravet i den fastsatte tidsramme, og derfor har hun formelt ikke klaret OL-kravet, hvis det europæiske svømmeforbund som ventet annullerer hendes resultat fra mesterskabet og fratager hende bronzemedaljen.

Derfor skal Dansk Svømmeunion ansøge Danmarks Idræts-Forbund (DIF) om en udtagelse, og det vil ifølge forbundets direktør Pia Holmen ske. Jacobsen har efter EM, men også efter DIF's tidsramme, klaret OL-kravet, og var ved EM også meget tæt på at komme under det fastsatte OL-krav i 100 meter butterfly.

- Det bliver der taget hensyn til, men formelt set har hun ikke klaret OL-kravet i det udpegede tidsrum til de udpegede konkurrencer. Derfor er det op til DIF's bestyrelse at afgøre det, siger DIF's kommunikationschef Morten Mølholm.

DIF's bestyrelse skal også se på anden dispensationsangsøgning, og den kommer fra Mette Jacobsen selv. Forbundet vedtog tidligere på året en stram dopingpolitik, der betyder, at udøvere med en dopingstraf ikke kan komme med til OL. Reglerne åbnede dog op for dispensationer, og en sådan skal Mette Jacobsen nu søge for at komme med.

- Selv om det er en mild dom, er det en dom. Men der er mulighed for at få dispensation, og det vil DIF's bestyrelse tage stilling til, siger Morten Mølholm.

Men selv om de to dispensationer går igennem, er det ikke sikkert, at Mette Jacobsen vil med til OL. Dopingsagen har tæret på de mentale ressourcer, selv om hun har fortsat sin målrettede træning frem mod legene.

- Jeg har ikke besluttet mig endnu, og jeg tager en dag ad gangen. (ritzau)

OL kræver to dispensationer til Jacobsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce