Italiens supersværvægts-verdensmester Roberto Camarella er på plakaten ved EU-mesterskabet
Boksning: Den italienske verdensmester og olympiske guldvinder Roberto Camarella kan blive den store giraf, når Odense i næste måned er vært for EU-mesterskaberne.

Han bliver nok rettere den store bjørn, fordi han fejrede triumf i den tonstunge supersværvægts-klasse ved OL i Beijing.

Netop det italienske landshold bliver brandstærkt, fordi Italien er vært for VM i september i Milano, og støvlelandet vil tage handsken alvorligt op i Odense, fordi EU-stævnet regnes som en generalprøve.

Det forventes også, at Italien sender den olympiske OL-sølvvinder i sværvægt, Clemente Rosso, og bronzevinderen i fluevægt fra OL og VM, Vincenzo Picardo.

EU-mesterskaberne får ramme i Odense Idrætshal fra mandag den 15. til lørdag den 20. juni med kampe tirsdag, onsdag, torsdag og på finaledagen lørdag.

Danskerne har gode muligheder for at blande sig i medaljestriden i to klasser.

I weltervægt regnes den 22-årige bankelev Torben Keller fra Pandrup som et godt bud, fordi han er nybagt dansk og nordisk mester.

Den 19-årige fjervægter Dennis Ceyland fra Århus BK forventes også at kunne betræde medaljeskamlen.

Følgende nationer har allerede meldt deres ankomst til Odense:

Belgien, England, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Kroatien, Norge, Polen, Rumænien, Skotland, Slovakiet, Spanien, Sverige, Tyskland, Ungarn, Tyrkiet og Østrig.

Tyskerne og englænderne forventes også at stille med slagkraftige hold, og det er jo en fordel i den sport.

Olympia og BK Ringen stiller hjælpere og ledere til rådighed for EU-stævnet, der besætter Odense Idrætspark i hele ugen.
  • Fyens Stiftstidende