Den olympiske guldvinder fra 2012, Lasse Norman Hansen, dyster fredag ved NM i scratch på Odense Cyklebane.

Banecykling: En af dansk cyklings store fynske profiler, Lasse Norman Hansen, kommer fredag til Odense for at dyste ved de nordiske mesterskaber i banecykling-disciplinen scratch. Det sker på Odense Cyklebane, også kaldet Thorvald Ellegaard Arena, med start fredag klokken 17.45.

- Man kan komme og give Lasse Norman sin støtte samt sige god tur ud på de europæiske landeveje, siger Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense.

Lasse Norman vandt OL-guld i omnium i London 2012 og OL-bronze i Rio 2016, og han er favorit til at nappe en nordisk titel på sin fynske hjemmebane.

Lasse Norman er kun tilmeldt fredagens scratch og stiller ikke op ved resten af stævnet.

NM bliver uden de bedste ryttere denne gang, da de er under den sidste forberedelse til VM sidst på måneden.

- Men vi kan til gengæld få nogle fantastiske dyster mellem danske, svenske, norske og finske ryttere. Vi kan vel kalde det sub-eliten, siger Claus Rasmussen.

Stævnet afvikles fredag til søndag, og blandt højdepunkterne er omnium lørdag og pointløb søndag formiddag.

Cykling Odense bliver også kontant belønnet ved NM.

På fredag før første startskud bliver Cykling Odense tilgodeset med midler fra Nordeafonden, så klubben bliver i stand til at købe nogle pladeforhjul til gavn for klubbens talentudvikling.

- Det bliver virkelig godt for de unge ryttere, at de kan træne med pladeforhjul, som deres konkurrenter i Ballerup har mulighed for meget mere end vores ryttere, siger Claus Rasmussen.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.