OIK vristede sig fri af jerngrebet


OIK vristede sig fri af jerngrebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLOTSEJR: Fru Fortuna gjorde det godt for OIK sammen med Derek Herlofsky

ISHOCKEY: Fru Fortuna har åbenbart et godt øje til Derek Herlofsky.

I hvert fald arbejdede de fortrinligt sammen på den vestjyske hjemis til fordel for OIK, der vandt en vigtig sejr efter i to perioder at have gispet i et esbjergensisk jerngreb.

Da fynboerne fik sig vristet fri af det, var der luft til at lukrere på heldet og arbejdsindsatsen og slå til i sidste periode.

Det hjalp næppe på træner Petri Skrikos humør, at den norske forward Karl Johan Sundt var blevet hjemme for at passe sin farmaceut-skole oven i de fire afbud, der var i forvejen.

Niels Just Christensen kom med i fjerdekæden, og Kasper Hemmingsen røg ind i tredjekæden sammen med finnen Jarkko Väänänen og Anders Duelund.

Og Mads True måtte spille en uvant plads som back.

Men hele 1. periode var et langt Esbjerg-pres, hvor Derek Herlofsky allerede i det første minut blev skudt varm med et par parader, og så er han farlig for alle forwards.

Midt i perioden ramte Dan O'Connel stolpen og vestjyderne svirrede omkring Herlofskys bur, og den ene chance efter den anden blev misbrugt af værterne.

Kristian Lodbjerg fik to minutter før den første pause en afslutning, som Jan Jensen ikke havde besvær med at vifte væk.

Det så sort ud for fynboerne, hvor kortene var blandet på ny på grund af Sundts fravær.

Det var forward-kæden med Alexander Sundberg, Olafur og Kristian Lodberg, der var mest gods i. Alexander Sundberg formåede trods alt at sætte drev i skøjterne.

Voldsomt pres

I 2. periode kom Herlofsky under endnu kraftigere beskydning, og Esbjerg vandt skudstatistikken i den periode med 27-6.

OIK fik fire udvisninger mod nul til Esbjerg og i 45 sekunder var to fynboer i straffeboksen.

Esbjergs Thomas Mose misbrugte den ene direktør efter den anden, men pludselig midt i perioden fik en anonym Alexandr Macijevski et breakaway, da han stjal pucken fra O'Connel.

Men Macijevski kunne ikke passere Jan Jensen.

Finsk kølighed

Midt i en vestjysk udskiftning holdt Jarkko Väänänen hovedet klart og udnyttede værternes forvirring til at spille unge Kasper Hemmingsen fri.

Den unge OIK'er svigtede ikke og sendte med et slag-skud pucken op i det fjerneste målhjørne til en misvisende fynsk føring.

Mod slutning af perioden smilede Fru Fortuna endnu bredere til OIK'erne, da Esbjerg Martin Rousek undgik at ramme pucken, da han stod en meter foran et Herlofsky-forladt bur...

Straks i sidste periode fik Esbjerg sin første udvisning, da Petter Bart Hansen fik to minutter for holding, da Kristian Lodberg var ved at være igennem.

Indtil i går havde OIK ikke scoret i powerplay, men den stime satte Marco Pettersson en stopper for ved at styre pucken i mål fra kort afstand på Harri Sillgrens pasning til 0-2.

Kampen var vendt på hovedet, og vestjyderne var rystede i en periode og OIK'erne kunne matche hjemmeholdets pres, indtil O'Connels overfald på Herlofsky og slagsmålet mellem ham og Rasmus Holst udløste en vestjysk overtals-situation, som Leos Pipa prompte udnyttede til 1-2.

Men OIK'erne arbejdede nu stenhårdt, og det var ingen tilfældighed, at det var en meget skarp Alexander Sundberg som i et voldsomt ryk huggede pucken ved blå linje og satte sømmet forsigtigt i den vestjyske kiste med et svirp forbi Jan Jensen til 1-3.

73 sekunder før tid reducerede O'Connell én gang til, og Esbjerg tog målmand Jan Jensen ud, men kun for at blive straffet af Sundberg, der kurede pucken ned i målet med en vestjyde på ryggen.

OIK vristede sig fri af jerngrebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce