OIK-talent: På vej til svensk is-eventyr

Maria Holm Peters fra OIK har skøjtet sig ind i den bedste svenske ishockey-række fra den nye sæson. Foto: Kasper Glintborg

OIK-talent: På vej til svensk is-eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Maria Holm Peters fra Odense Ishockey Klub skal spille i den bedste svenske række i næste sæson.

Ishockey: Odense Ishockey Klubs Maria Holm Peters skal i næste sæson spille for den svenske klub Leksand i SDHL, som regnes for Europas og måske verdens bedste liga indenfor kvindeishockey pt.

19-årige Maria Holm Peters har spillet hele sin ungdom i OIK - både sammen med drengene og på klubbens succesfulde kvindehold. Hun har været med omkring landsholdet de seneste fem år og var i foråret med til at sikre Danmark oprykning til A-gruppen ved turneringen i Ungarn. Og nu skal der altså prøves kræfter med de allerbedste i verden.

Leksand er en rigtig ishockey-by beliggende 250 km nord for Stockholm - med kun 5900 indbyggere. Byen har et herrehold i den bedste svenske række, og kvindeholdet har i mange år ligget i den gode ende af tabellen. Leksands kvinder sluttede i sidste sæson som nummer fire i grundspillet men blev slået ud i kvartfinalerunden. Maria Holm Peters får mulighed for at indgå i det professionelle træningsmiljø i klubben samtidig med, at hun skal arbejde deltid ved en arbejdsgiver, der giver mulighed for, at hun kan træne hver dag og rejse til kampe i hele Sverige.

- Jeg glæder mig helt vildt til august, hvor vi starter op. Jeg kender ikke mine holdkammerater endnu på anden måde, end jeg har spillet mod flere af dem med landsholdet. Niveauet i klubben er meget højt, og mit første mål er at bide mig fast på holdet og få så meget spilletid som muligt, siger Maria Holm Peters.

Hun er den fjerde Odense-spiller, der skal prøve kræfter med SDHL ligaen. Tidligere har Jeanette Langsager, Michelle Brix Nielsen og Kirstine Eberhardt spillet i den svenske liga.

Flere talenter på vej

Tidligere på sommeren blev det offentliggjort, at OIK's kun 16-årige målmandstalent, Mille Kieler Jensen, har indgået en toårig aftale med Troja-Ljungby, der spiller i den næstbedste svenske række.

- Med de to spillere, der nu er på vej til Sverige, må man sige, at OIK har været gode til at udvikle dygtige pigespillere. OIK gør meget for pigeishockey, og i næste sæson vil vi have to kvindehold i turneringen. Der er mange helt unge piger på vej, der til dagligt spiller med drengene. I bruttotruppen til det kommende U18-landshold, som står med muligheden for nogle spændende rejser med internationale kampe, er der hele fire piger fra OIK, skriver klubben i en pressemeddelelse.

OIK-talent: På vej til svensk is-eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce