O'Grady viste tænder på første etape


O'Grady viste tænder på første etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Efter 151 kilometer i den danske sommer fra Aabenraa til Esbjerg viste australieren Stuart O'Grady sine sprinterkvaliteter og vandt første etape af Danmark Rundt. Samtidig satte Cofidis-rytteren en tyk streg under, at han skal tages alvorligt i den samlede stilling.

CSC havde godt styr på etapen og fik alle ryttere med de forreste hjem. O'Grady vandt foran Mr. Bookmakers0 Michel van Hacke og T-Mobiles André Korff, men bedste CSC-rytter blev Fabrizio Guidi på en fjerdeplads og bedste dansker blev Team PH's Jacob Moe Rasmussen, der sluttede som nummer 19.

Tidligere har første dag af etapeløbet rundt i Danmark været præget af, at et lidt tilfældigt udbrud fik lov at køre hjem med så stor tidsmargin, at det har haft afgørende betydning for løbet. Men det havde Bjarne Riis besluttet sig for ikke skulle ske i dette års 14. udgave.

Derfor var det også en tilfreds CSC-boss, der gjorde status efter spurten på Skolegade i hjertet af Esbjerg.

- Alt i alt gik det, som vi havde håbet, så jeg er godt tilfreds, sagde Bjarne Riis i målområdet.

- Vi forsøgte ikke selv det store, men koncentrerede os om at holde styr på tropperne. Vi sad godt til uden at bruge for mange kræfter, sagde cykelchefen.

Og den danske mester Michael Blaudzun bakkede sin chef op.

- Vi formåede at holde styr på feltet uden at bruge alt for mange kræfter, så det kan vi jo kun være tilfreds med. I starten prøvede vi at køre med i det, der blev forsøgt, men det var for fladt og for vindstille til, at der kunne ske det store. Men nu er vi kommet godt i gang, sagde Blaudzun efter de 151 kilometer i bagende sol.

Etapen, som startede på torvet i Aabenraa, blev præget af to længere udbrud samt en hektisk rundstrækning i midten af Esbjerg.

Første udbrud kom af sted lige efter starten, men efter 24 kilometer blev lykkeridderne hentet lige før Løgumkloster, hvor de 124 ryttere i samlet flok passerede gennem til glæde for de mange fremmødte, som prægede hele etapen.

Det var også tilfældet i Ribe, hvor fire ryttere var på dagens længste togt. Blandt de fire var Martin Pedersen fra det unge Team PH-hold og Lars Høg Thomsen fra Team Post Danmark, der efter etapen blev kåret som den mest angrebsivrige rytter, men efter på et tidspunkt at have ført med hele 5,40 minutter blev de hentet små 40 kilometer før mål.

Og så var alt lagt op til en samlet afslutning på de tre omgange af 3,3 kilometer i Esbjerg. Den var teknisk svær og ganske spektakulær, og der var da også mange, der blev sorteret fra.

Dog ikke blandt de forreste, hvor Stuart O'Grady viste, at den flotte Tour de France-kørsel og sejren i søndagens World Cup-løb HEW Cyclassics Cup i Hamburg kan gøre ham til en ganske farlig outsider i årets Danmark Rundt.

O'Grady viste tænder på første etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce