SÅDAN: Slutfacit iSuperligaen afgør OB's modstander i Intertoto- turneringen
FODBOLD: Hvis OB som ventet overstår første runde af Intertoto-runde i den kommende måned, så venter formentlig spanske Villarreal på fynboerne i anden runde.

Villarreal, der i denne sæson nåede helt til UEFA Cup-semifinalen via Intertoto-turneringen, blev i weekenden nummer otte i den spanske liga og indtræder sammen med Atletico Madrid i Intertoto-turneringen.

OB indtræder med sikkerhed i Intertoto-runden og spiller den første kamp på Odense Atletikstadion i weekenden den 19./20. juni.

Men det ikke 100 procent sikkert, at der bliver et nordirsk hold som modstanderen.

Danmark er repræsenteret med to klubber i Intertoto-runden - og OB bliver "Danmark 2" og Esbjerg "Danmark 1", hvis FC København på lørdag bliver dansk mester.

Så deltager FC København i kvalifikationen til Champions League, mens AaB som pokalvinder deltager i UEFA Cup'en sammen med Brøndby.

I det tilfælde forpasser Esbjerg UEFA Cup'en og bliver i stedet "Danmark 1" i Toto-runden og skal møde færøske Runavik over to kampe, mens OB får fornøjelsen af enten Lisburn Distillery eller Ballymena - og så i næste runde Villarreal.

Men hvis Brøndby bliver dansk mester på lørdag, og FC København kun bliver nummer to i Superligaen, så mister AaB sin UEFA Cup-plads som tabende pokalfinalist.

FC København får så UEFA Cup-pladsen som pokalvinder, Brøndby spiller kvalifikation til Champions League, mens Danmarks sidste tredje europæiske plads så går til Superligaens nummer tre Esbjerg.

AaB vil ikke

I Toto-sammenhæng bliver OB så "Danmark 1" og skal møde Runavik og i tilfælde af sejr et fransk hold, mens "Danmark 2" bliver FC Midtjylland, fordi AaB som eneste danske klub har fravalgt Intertoto-turneringen.

Bliver Brøndby dansk mester, er det altså midtjyderne, der skal spille mod Lisburn Distillery eller Ballymena.

Lisburn forsøger i øjeblikket at skaffe sig tilladelse til at indtræde i turneringen, men UEFA har hidtil afvist at give Belfast-klubben licens.

Intertoto-runden er en stenet omvej til kvalifikation til UEFA-Cup'en.

OB skal overstå i alt 10 fodboldkampe lykkeligt i løbet af sommeren for at nappe en af i alt tre UEFA Cup-pladser via Toto-kampene.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Fra sportsinvalid til OB-spiller

Fra sportsinvalid til OB-spiller

OB er klar med træner-forlængelse

OB er klar med træner-forlængelse

Kun én træningskamp i Danmark til OB