OB ta’r Onyszko-krav helt roligt

Arek Onyszko sammen med advokat Jørn Bonnesen på vej til pressemødet umiddelbart efter grundlovsforhøret i sommer, da han den polske målmand blev sigtet for hustruvold. Senere kaldte Onyszko i sin bog "Fucking Polak" Bonnesen for en pengegrisk advokat.
Foto: Christian Brandt

OB ta’r Onyszko-krav helt roligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onyszko og Spillerforeningen har nu officielt fremsendt de millionkrav mod OB, som den polske målmand allerede fremsatte i sin bog i oktober.

Fodbold: OB’s direktør Kim Brink bekræfter, at klubben i en mail fra Spillerforeningen har modtaget et krav fra Arek Onyszko, der fik sin kontrakt ophævet i sommer, da han fik en betinget fængselsdom for hustruvold.

- Skulle det komme til en regulær sag, så vil vi, som jeg har sagt det i måneder, tage en sådan med knusende ro, siger Kim Brink til Fyens Stiftstidende.

Fyens Stiftstidende afslørede i oktober, at Onyszko ville anlægge sag mod OB, fordi han følte, at han var psykisk ustabil, da han skrev under på at ophæve sin kontrakt, der ellers løb frem til sommeren 2010.

Krav på tre millioner

Kravet fra Onyszko skulle lyde på samlet tre millioner kroner.

Ifølge Onyszkos egen bog "Fucking Polak" består de tre millioner af:

Mistet årsindtægt på 1,8 millioner kroner.

800.000 kroner i signoff-fee, når kontrakt udløb.

Og 400.000 kroner i bonus for at have været med til at skaffe OB DM-sølvmedaljer.

- Efterfølgende har jeg fundet ud af, at de aldrig kunne fyre mig på den måde. Det er kontraktbrud. Men OB udnytter mig. De knepper mig i røven. De er fuldt klar over, at jeg på det her tidspunkt - få timer efter at have fået en ubetinget fængselsdom - er meget følelsesmæssig ustabil, skriver Onyszko i sin bog.

Brink vil være tavs

Kim Brink har ingen yderligere kommentarer til sagen.

- Omstændighederne omkring det her er så specielle, at jeg på intet tidspunkt kommer til at udtale mig om det her uanset, om der bliver en sag eller ej. Vi har modtaget en mail, og vi svarer på et eller andet tidspunkt, siger Brink.

- Kan man forestille sig, at OB omvendt vil svare igen og anlægge sag mod Onyszko for kontraktbrud?

- Det vil jeg slet ikke kommentere, siger Kim Brink.

Ifølge B.T. mener Spillerforeningen, at Onyszko har et beløb til gode.

Ifølge Fyens Stiftstidendes kilder vil OB pønse på at anklage Onyszko for kontraktbrud for blandt andet at have modtaget en ubetinget fængselsdom.

Onyszko fortsatte senere på en ny kontrakt i FC Midtjylland og afsonede dommen med en fodlænke, hvorefter han blev smidt ud af ulvene for offentligt, at meddele, at han hader bøsser.

Polakken havde allerede i sin bog svært ved at forstå OB’s holdninger.

- OB siger, at de ikke vil have nogen mennesker i deres klub, som får en straf. Men det er løgn. De har jo ansat Mads Timm, og han har siddet et år i lukket ungdomsinstitution i England. Men der er åbenbart forskel på, om man er dansker eller polak, når det kommer til OB’s moralske kodeks, skriver Onyszko i sin bog og tilføjer:

- Sidenhen har OB også ansat målmanden Roy Carroll, som ellers har haft store alkoholproblemer.

Ifølge bogen er det advokat Jørn Bonnesen, der rådede Onyszko til at afstå fra sine krav straks efter dommen.

OB ta’r Onyszko-krav helt roligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce