OB-reserver på vej i 2. division


OB-reserver på vej i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSLAG: DBU-bestyrelse vil gi' Superliga-klubbernes reserver nye

FODBOLD: B1909 og B1913 og Næsby i 2. division - i lokalopgør mod OB's andethold.

Det kan blive virkeligheden allerede til sommer, hvis DBU's bestyrelse får magt som agt ved det kommende repræsentantskabsmøde i Odense.

Her vil DBU foreslå en ny struktur for tredje- og fjerdebedste række - det vil sige 2. division og Danmarksserien.

Superligaen med 12 og 1. divison med 16 hold lades altså urørte.

To kredse

Derimod skal 2. division, der nu består af én landsdækkende række med 16 hold, i fremtiden bestå af to kredse - én vest og én øst med nu kun 14 hold.

Og som det nye skal i alt seks andethold fra Superliga-klubber være tilladt i 2. division.

Det er et mangeårigt ønske fra topklubberne om at kunne give deres talenter bedre kamptræning, der nu vinder gehør i DBU-toppen.

Desuden ændres strukturen i Danmarksserien, så man i stedet for tre kredse med hver 14 hold i fremtiden skal køre med to kredse - igen øst og vest - med hver 16 hold.

Men der files stadig på en række "tekniske og holdningsmæssige konsekvenser", som DBU anfører det.

Måske til sommer

DBU's bestyrelse ønsker nu en "hurtig" løsning, så overgangsordningen til den nye turnering kan gennemføres allerede til sommer.

Men det er således endnu ikke afgjort, hvor mange klubber, der skal ud af 2. division til sommer. Lige nu er det tre - men da antallet af divisionsklubber øges, er det muligt, at nedrykningen suspenderes, eller at antallet af oprykkere øges.

Det hænger igen på, om de seks Superliga-andethold vitterligt kommer op. Iførste omgang får de åbenbart bare chancen for at rykke op.

I alt er der i den nuværende struktur 48 klubber i Danmarksturneringen, mens der i den nye bliver 56 - dog minus det antal andethold, som faktisk rykker op.

Ændringerne skønnes i kulissen at være et led i den nye forståelse mellem top og bund i Danmarksturneringen.

På et tidspunkt ville toppen skære Superligaen ned til 10 hold.

Provinsens chance

Det ville mindste store provinsbyers chance for at nå helt frem, men da de store i klassen fik DBU med på RoyalLeague, kunne man leve med at bevare 12 hold.

Det er også på tale at lade Superliga-holdene gå tidligere ind i pokalturneringen, hvor de lige nu først går ind i enten sekstendedels- eller ottendedelsfinalerne.

På samme vis åbner DBU for, at der fordeles ekstra 745.000 tv-kroner til klubberne i 1. og 2. division.

Men forslaget om at lade Superliga-reserver spille med i 2. division vi givet vække en vis modstand. Nogle vil mene, at man devaluerer 2. division, andre at man faktisk hæver standarden.

Ændringer af turneringsstruktur skal vedtages med af repræsentantskabets 145 medlemmer, så det kræver et grundigt benarbejde af DBU' og Divisionsforeningens topfolk.

Yderligere detaljer: www.dbu.dk

OB-reserver på vej i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce