Flegmatiske fynboer ved guldfest: - Vi mangler system i det, vi gør, klagede den kritiske viceanfører Chris Sørensen
FODBOLD: Der var karneval og maskebal i hele den nordjyske region den ganske lørdag, og OB var indkaldt til at udfylde narrens rolle.

Og desværre må det erkendes, at fynboerne var for flegmatiske og sluttede med en i sidste ende flov indsats og en placering på niveau med fængselsbyen Horsens.

- Det er tydeligt, at der ikke er noget system i det, vi render og laver. Vi kan vist godt tillade os at være kritiske nu, sagde en ærlig viceanfører Chris Sørensen, mens de spraglede rød-hvide klovne festede fortjent over guldet på græsset.

Superliga

AaB - OB 2-0 (1-0)

Mål:

1-0 Steve Olfers (42) flugter fra nært hold bolden i nettet efter, at Kasper Risgaard har vundet en luftduel på Martin Pedersens hjørnesparksbolds fra højre.

2-0 Jeppe Curth (78) header riposten i mål efter, at Kasper Risgaards store tilbud er blevet blokeret.

Bedste spillere:

AaB: Thomas Enevoldsen

OB: Anders Møller Christensen.

AaB's holdopstilling: (4-4-2): Karim Zaza - Allan Olesen, Danny Califf, Steve Olfers, Michael Jakobsen - Thomas Enevoldsen, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård, Martin Pedersen (62. Patrick Kristensen) - Andreas Johansson (85. Benedict Vilakazi), Jeppe Curth (80. Simon Bræmer).

OB (4-4-1-1): Arek Onyszko - Thomas Helveg, Anders Møller Christensen, Atle Roar Håland, Chris Sørensen - Peter Nymann (68. Srdjan Radonjic), Morten Bisgaard, Hans Henrik Andreasen (79. Bechara Oliveira), Jonas Borring - Cristian Bolaños - Djiby Fall.

Dommer: Michael Svendsen - karakter: 5 - ser alt for lidt til at være topdommer.

Tilskuere: 12.620

OB's næste kamp: 5./6. juli på udebane i Intertoto-runden mod Distillery Lisburn, Turku eller MyPa.

Bemærkninger: OB uden de skadede Jonas Troest, Esben Hansen, Mads Timm og Johan Absalonsen, der alle sad på tribunen.

- De lange bolde skal vi have væk fra vort spil, for det holder ikke i længden. Det er alt for tilfældigt, og vi skaber ingenting. Vi skal lære at flytte os, for vi er alt for fastlåste i vort spil, og der er slet ikke noget flow. Det har været et generelt problem, og det er af nød, at vi saver boldene efter Djiby Fall. Og når modstanderne så kan matche ham, så har vi ikke så meget andet end tilfældigheder at falde tilbage på. Vi mangler angribere, der går ned i dybden og henter boldene.

- Vi overlader alt for meget til modstanderen, og vi skal lære at være spilstyrende. AaB spiller meget fleksibelt, og har tre midtbanespillere, der har frihed til at gå ind i banen.

- Vi må være selvkritiske og sige, at det er her, at vi skal sætte ind. Vi har været alt for stationære, filosoferede Chris Sørensen, mens AaB-spillerne fik hængt guldet om halsen.

Cowboy og Fall-gruber

OB virkede i starten af begge halvlege rimelig tændt, men uden den nødvendige evne til at gøre noget færdigt.

Djiby Fall sloges med albue og knæ med den amerikanske cowboy Danny Califf, som også trak først, som tv-billeder angiveligt viste.

- Jeg har fået sms'er fra folk, der mener, at Califf slår Fall, og det kan DBU's disciplinærudvalg jo også vælge at tage op, hvis det passer, sagde direktør Kim Brink med tanke på, at udvalget vurderede Falls albue mod Simon Kjær i Herning.

Faktum er, at Fall skal blive endnu bedre til at bruge armene væk fra modspillernes kæber - ellers kan han få en horrorsæson efter sommer.

Dommer Michael Svendsen valgte vanen tro at lukke øjnene for al det væsentlige i fodboldkampe - skub i ryggen for eksempel og det straffespark, som Califf begik ved at låse Fall i feltet i 2. halvleg.

Kampen var præget af, at AaB's duo Thomas Enevoldsen og Kasper Risgård spiller med meget mere klasse og selvtillid end langt de fleste OB'ere. Morten Bisgaard sloges af et godt hjerte, men meget strandede.

Thomas Helveg viste sin store rutine i sin comeback-kamp, men ingen gjorde en forskel - heller ikke Cristian Bolaños med sine proptrækker-driblinger.

Modløse sad langt de fleste af de fynske spillere på udskiftningsbænken og fulgte nærmest apatiske den nordjyske guldfest.

Det ligner en "ommer".
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Arek: AaB har ligaens bedste træner

To mand der vil væk eller spille

Navne fra guldfesten