OB holder liv i den store chance

En typisk scene fra Blue Water Arena. OB's Oliver Lund slider og hiver i Esbjergs rumænske angriber Adrian Petre, mens Casper Nielsen med flagrende hår er klar til at assistere. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

OB holder liv i den store chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæsterne var bedst i det meste af 2. halvleg, men til sidst fik Esbjerg den gyldne chance, og det sluttede med verdens mest logiske nullert. Forsvarerne var aftenens mest koncentrerede i den kraftrige blæst.

Fodbold: OB slap hjem fra både en stærk hjemmebane - og med kontante stormstød i øjnene - med et vigtigt point i sportstasken.

Dermed holder OB alle muligheder åbne i jagten på bronze og en europæisk billet.

Dybt underholdende blev det aldrig, men kampens intense betydning hang tungt i forårsluften.

De første 25 minutter blev en klassisk gang afventende skak og stillingskrig mellem to hold, der i det mindste ikke ville tabe, nu hvor Brøndby havde vundet dagen før mod Fc Midtjylland.

OB måtte erstatte den aggressive venstrekant Jacob Barrett Laursen, der blev afløst af den alsidige løber Troels Kløve.

Jeppe Tverskov var tilbage som dirigent i tre-mands forsvaret, hvor Oliver Lund og Alexander Ludwig var valgt som de to dørvogtere.

På midtbane fik Mathias Greve chancen fra start, så Jens Jakob Dyhr Thomasen kunne samle kræfter på bænken. Ellers var formationen helt efter den officielle og forventede fynske bog.

Træner Jakob Michelsen sikrede, at der hele tiden var mange OB'ere bag bolden, og Esbjerg fik langt det meste spil i den første halve time. Allerede efter to minutter splittede Carlo Holse, som er lejet fra FCK-bænken, det fynske forsvar med en smart pasning, men finske Joni Kauko misbrugte den ædle chance.

Den sprælske venstre-angriber Adnana Tighadouini diskede op med mange cirkusnumre, men som medspillerne er den firkantede herre godt passet ind i den kollektive ånd, som Esbjergs hollandske træner Jon Lammers har pisket ind i spillerne.

Esbjerg-OB 0-0
Superligaen, mesterskabs-slutspilEsbjerg-OB 0-0

Esbjerg: Jeppe Højbjerg - Daniel Anyembe, Rudolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen - Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko, - Carlo Holse (77: William Møller), Adrian Petre (66: Emmanuel Essigba), Adnane Tighadouini (77: Mathias Kristensen).

OB: Sten Grytebust - Oliver Lund, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen, Janus Drachmann, Mathias Greve (60: Jens Jakob Dyhr Thomasen), Troels Kløve - Anders K Jacobsen (77: Rasmus Festersen), Bashkim Kadrii.

Advarsler: Rudolph Austin (15), Lasha Parunashvili (34), Emmanuel Essiba (82), Esbjerg.

Bedste spillere: Jeppe Højbjerg, Esbjerg og Jeppe Tverskov, OB.

Dommer: Mikkel Redder (stensikker og rolig).

Tilskuere: 5601.

Næste kamp: Søndag den 28. april klokken 18.00: FC København-OB.
Mathias Greve i et dynamisk ryk for OB mod Esbjergs Jacob Lungi Sørensen (38) og Jesper Lauridsen (14), men der blev ikke givet meget væk mellem de to bronze-rivaler. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Mathias Greve i et dynamisk ryk for OB mod Esbjergs Jacob Lungi Sørensen (38) og Jesper Lauridsen (14), men der blev ikke givet meget væk mellem de to bronze-rivaler. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Casper Nielsen i hjembyen

Casper Nielsen var tilbage på sin gamle hjemmebane, og ikke helt uventet måtte den energiske svend - som flere gange på det seneste - småbide i græsset, når modstanderen havde ramt den ømme ankel.

Janus Drachmann optrådte - uden specielt gode pasninger - som vanlig rambuk ved midtercirklen i en første halvleg, der kun levede på spændingen om, hvornår det første mål måtte komme. Resten var kedsommelig domino for statistikere.

Det hører dog med til den pligtskyldige historie, at de evige kastevinde gjorde spillet hakkende og hindrede de dristige pasninger og sideskift.

Esbjerg høstede advarsler inden pausen til Rudolph Austin og den sikre midtbaneræv Lasha Parunashvili, så OB kunne gå smånynnende til pausen i troen på et godt resultat. Efter en halvleg, hvor OB i slutfasen kom langt bedre ind i kampen med enkelte lovende tilbud på kontoen.

Lasha Parunashvili (6) fra Esbjerg og Anders K. Jacobsen i en nærkamp. Der var kun få chancer i blæsten på vestkysten. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Lasha Parunashvili (6) fra Esbjerg og Anders K. Jacobsen i en nærkamp. Der var kun få chancer i blæsten på vestkysten. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Grytebust altid vågen

Sten Grytebust var sit vanlige årvågne jeg med sikkert spil med fødderne, og man anede fra 2. halvlegs start, at det nemt kunne blive et spørgsmål, om hvilket hold, der begik den første kapitalbrøler.

OB fik mere og mere spil, idet man så et Esbjerg-hold, der ikke frygtede at stå en del hjemme i stalden og vente på fejl.

OB's Casper Nielsen fik dog sit holds hidtil største chance efter lidt over en times spil, da han blev igennem i højresiden, men det hårde skud blev læst af målmand Jeppe Højbjerg.

Træner Michelsen satte chanceskaberen jens Jakob Dyhr Thomasen ind efter en times tid i stedet for Mathias Greve, og nu søgte gæsterne afgørelse. Bashkim Kadrii var simple centimeter fra, da hans skarpe venstreben flugtede til bolden, men igen fik målmand Højbjerg pareret.

I slutfasen fik begge hold skarpe tilbud.

Den største chance tilfaldt den unge Esbjerg-angriber William Møller, der kort før tid blev spillet komplet fri foran Grytebusts mål. Men Møller overplacerede hugget på den skruende, flade tværpasning og ramte få centimeter forbi OB-målet.

Dermed kunne Esbjergs publikum med en vis ret føle sig frustreret, men på mange måder var det verdens mest logiske nullert.

Og blot en trædesten på vejen mod de store dramaer i de sidste runder.

OB holder liv i den store chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce