OB 11 point foran mestrene

Hans Henrik Andreasen kan skrige forløsningen ud og bliver straks lykønsket af Djiby Fall og Peter Utaka, mens Sölvi Ottesen må se i øjnene, at der er nul point med hjem i bagagen til Sønderjylland.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

OB 11 point foran mestrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dybbøl Banke faldt til sidst i opslidende tålmodighedsslag, og OB styrer Superligaen sikkert.

OB - SønderjyskE 2-0

OB er efter et opslidende slag mod de brave fightere fra Sønderjylland flot af alle hold i Superligaen. 11 point foran mestrene fra AaB.

Og har vundet samtlige fire hjemmekampe på Fionia Park i år.

Til sidst brød OB digerne i den ellers bastante sønderjyske defensiv, og 10.434 tilskuere gik hjem med en velment og realistisk drøm om guld og grønne skove i det fynske.

Før pausen mærkede man ellers den snigende kulde, der nu fortrænger sensommeren, men ikke helt tanken om, at sønderjyderne taktisk var godt inde i kampen.

Deres politisk ukorrekte 3-5-2-opstilling bremsede i høj grad farten i OB's opspil, fordi fynboerne ikke turde spille gennem midten, hvor Carsten Broes mandskab var overbefolket.

Samtidig havde OB svært ved at udnytte rummene bag de sønderjyske wingbacks, hvor anfører Michael Larsen gjorde det kompetent over for Absalonsen og H. H. Andreasen i den anden side heller ikke kom forbi Stolberg.

OB's diamant lå ikke godt til gæsternes opstilling.

Det blev lidt bedre mod slutningen af halvlegen, da Henrik Hansen fandt plads og kort før pausen serverede playmakeren en klassebold i Falls hovede, der dirigerede på tværs til Björn Runström, som tenderer ikke at score på direktører trods stort arbejdspensum. I hvert fald sendte han bolden over på tribunen.

Sønderjyderne veg ikke fra konceptet, der heller ikke blev brudt af lange bolde op mod Fall og Runström, fordi Anders Egholm, Jacob Stolberg og islandske Sölvi Ottesen stod som egetræer i duellerne.

Moskitoen Mosquera

Omvendt lod topholdet sig ikke overmande af utålmodighedens svøbe og lod backerne blive bag bolden i alle situationer.

Colombianske John Mosquera, der er udlejet fra Werder Bremen, skiftede nærmest efternavn til moskito, fordi en stærk Anders Møller Christensen gentagne gange viftede den 21-årige sydamerikaner væk, som var han en myg.

Til gengæld blev Atle Roar Håland et par gange overmandet af Jesper Kjærulffs antrit, og det skabte to farlige situationer foran Onyszkos bur.

Især Kjærulffs hug på overliggeren var farligt, fordi Mosquera var en tand koncentration fra at skubbe riposten ind. Det må også have irriteret Håland, at han ikke selv fik scoret på en enorm chance, da Chris Sørensens frisparksbold prellede af på keeper Henrik Ipsens krop.
Fakta
Festen var omsider en realitet for fjerde hjemmekamp i træk.

Spillet for langsomt

Tendensen fortsatte i anden akt og OB'erne spillede for langsomt til at bugsere bolden ned i frimærkerne, der blev belagt med partisansøm og panser, inden fynboerne fik handlet.

Lars Olsen besluttede i minut 65 for at sætte mere fart på højrekanten og tog Thomas Helveg ud til fordel for Espen Ruud.

Minuttet efter huggede Björn Runström bolden på stolpen og Djiby Fall nåede af uransagelige årsager kun at puffe til bolden, da den lå uberørt af menneskefod 75 centimeter fra målstregen.

Men mod slutningen kom OB så med det store fysiske tryk, og Djiby Fall blev nærmest forhindret i at score, da Runström stod i vejen foran målet.

Uden sammenhæng i øvrigt lød råbene nu:

- U-U-U-Utaka.....

Og ind kom nigerianeren til sin debut i OB-trøjen i stedet for Runström. Uden at vise noget markant på det kvarter ud over at score i overtiden fra kort afstand på Djiby Falls forarbejde til 0-2.

I slutfasen havde sønderjyderne svært ved at holde hjemmeholdet fra fadet, og det var slut for dem med det hjørnespark fra Chris Sørensen, som Hans Henrik Andreasen i bedste Uwe Seeler-stil med baghovedet dirigerede i det fjerneste hjørne.

Og festen var omsider en realitet for fjerde hjemmekamp i træk.

OB 11 point foran mestrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce