Nyt nederlag: Svendborg Rabbits sendt på tidlig sommerferie

Topscorer Terrell Harris scorer på straffekast for Svendborg Rabbits i torsdagens anden kvartfinale mod Næstved. Mandag aften vandt Næstved også den tredje kvartfinale og sendte Rabbits på sommerferie. Foto: Michael Nørgaard

Nyt nederlag: Svendborg Rabbits sendt på tidlig sommerferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits var bedst i første halvleg, men det rakte ikke til sejr mod stabile Næstved, som er klar til semifinalerne, mens Rabbits må se tilbage på en skuffende sæson.

Basketball: I Svendborg bliver der god tid til at øve sig på det fascinerende spil med den store orange bold det næste halve år.

Svendborg Rabbits er allerede sendt på sommerferie i slutningen af marts efter endnu et nederlag til Næstved, der med en hjemmesejr på 96-78 vandt kvartfinaleserien 3-0. Dermed fik Næstved revanche for sidste års nederlag, hvor Rabbits vandt 3-0 i serien.

Rabbits tabte klart i alle tre kvartfinaler, og efter nederlag på 15 point i de to første kampe blev det denne mandag aften til et nederlag på 18 point.

Men det var alligevel den bedste Rabbits-præstation i kvartfinaleserien. Ikke mindst i første halvleg, som Rabbits dominerede.

Selv om kaninerne igen var uden de store 203 cm-folk Harding Nana og Demonte Flannigan, kom Rabbits langt bedre fra start end i de to første kampe. Rabbits angreb kurven og fik enten scoret eller trukket fejl, som gav straffekast.

Den amerikanske forward Michael Moore, der med blot fire og tre point i de to første kvartfinaler havde været nærmest usynlig trods næsten fuld spilletid i begge kampe, var denne gang langt mere aggressiv og viste, at han godt kan finde vejen til kurven.

Michael Moore blev næstmest scorende hos Rabbits med 17 point.

Desuden var den amerikanske guard Terrell Harris flyvende for Rabbits i første halvleg, hvor han med hurtige opløb eller gode skud fik lagt massser af point i kurven. 18 point scorede Terrell Harris i første halvleg, og det var stærkt medvirkende til at give Rabbits en pauseføring på 42-37.

Næstved-Svendborg Rabbits 96-78 (37-42)
Basketligaen, DM-kvartfinale, 3. kamp.

Periodecifre: 20-19, 17-23, 26-15, 33-21.

Kampens gang: 20-19, 37-42, 63-57, 96-78.

Point Næstved: Kazembe Abif 28, Troy Franklin 23, John Stuart Mann 15, Philip Hertz 14, Chris Gabriel 6, Devin Daly 5, Mathias Bak Christensen 5.

Point Svendborg Rabbits: Terrell Harris 24, Michael Moore 17, Mikkel Plannthin 13, Mads Kofod Rasmussen 10, Mathias Kelly 5, Sebastian Åris 4, Tomas Bjarkason 3, Jacob Enevold Jensen 2.

Bedste spillere: Næstved: Kazembe Abif. Svendborg Rabbits: Terrell Harris.

Dommere: Jonas Bille, Jakob Hors og Tom Jakobsen.

Bemærkninger: Næstved videre til semifinalerne med 3-0 i kampe. Sæsonen er slut for Svendborg Rabbits.

13 point i træk

Men Næstved kunne alligevel gå ind til pausen med det mentale overskud, da hjemmeholdet scorede de fem sidste point før pausen, så Rabbits-føringen på 10 point, 42-32, blev halveret til kun fem point.

Næstved havde Chris Gabriel med igen efter karantæne, og den 211 cm høje sydafrikaner fik allerede i første minut af anden halvleg sin fjerde fejl. Men Rabbits formåede ikke at fremprovokere den femte fejl til Gabriel, der ville have sendt ham ud af kampen.

Jacob Enevold Jensen kæmpede ihærdigt under kurven, men den 215 cm høje Rabbits-center havde ikke videre held med sine afslutninger. Han scorede blot to point på de to straffekast, han bragte Rabbits foran 44-39 i starten af anden halvleg.

Derfra gik Rabbits i stå. Næstved scorede 13 point i træk på stærke angreb mod kurven af Kazembe Abif og hurtige scoringer af Troy Franklin til 52-44, og selv om Rabbits nåede op til kun at være to point bagud, 54-52, så havde Næstved det mentale overtag,

John Stuart Mann sluttede tredje periode med flere scoringer til 63-57.

Træneren bortvist

Frustrationerne i Svendborg-lejren blev større og større, og den italienske cheftræner, Luca Ciaboco, brokkede sig til sin anden tekniske fejl, og assistenttræner Antonio Porta havde i første halvleg også havde fået en teknisk fejl. Farvel og tak til Luca Ciaboco, der måtte forlade Arena Næstved med syv minutter igen ved stillingen 70-63, og mon ikke også det var hans farvel til Svendborg Rabbits.

Luca Ciaboco kom til Svendborg inden denne sæson, og italieneren har ikke været nogen succes, selv om spillermaterialet har set ganske lovende ud. Rabbits sluttede blot på en sjetteplads i grundspillet efter flere store nederlag, og regner man de tre kvartfinaler med har Rabbits kun vundet hver tredje kamp i denne sæson. Det er blevet til otte sejre og 16 nederlag i denne sæson for Svendborg Rabbits, der i sidste sæson vandt bronze med islandske Arnar Gudjonsson som cheftræner.

I stedet for den bortviste Ciaboco overtog Antonio Porta styringen som cheftræner, men Rabbits-spillerne var drænet for kræfter og energi.

Næstved-spillerne cruisede sikkert sejren hjem til 96-78. Rabbits-spillerne bør inden turen hjem til Sydfyn tage en lille omvej og slå et smut forbi Holme-Olstrup nogle få kilometer øst for Næstved. Her ligger Bonbonland, hvor man kan more sig i den sommerferie, der bliver rigelig lang for kaninerne.

Nyt nederlag: Svendborg Rabbits sendt på tidlig sommerferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce