Den nye venstrebenede forsvarer Joao Pereira kommer til sommer på en fri transfer fra Sønderjyske - det samme gør midterforsvareren Kenneth Emil Petersen, der er hentet fra AaB.

OB gik mandag op i gear i transfervinduet.

Det stod tidligt fast, at backen Joao Pereira blev hentet fra Sønderjyske, og portugiseren arriverer til sommer. Og for et par uger siden blev AaB-forsvareren Kenneth Emil Petersen hentet på en fri transfer fra AaB.

Det blev også meldt i aftes, at den dynamiske midtbanespiller Izunna Ozuchukwu snart officielt bliver OB-spiller, og det er givet med øjeblikkelig virkning.

I efteråret var forsvaret OB's akilleshæl, og det er værd at hæfte sig ved, at Pereira og Kenneth Emil Petersen først kommer til sommer, og selv om Izunna vil kunne styrke den mere defensive del af midtbanen, resterer der stadig et forsvar, som havde store svingninger i efteråret.

Dog er den tårnhøje midterforsvarer Frederik Tinghøj hentet i Holbæk, og det bliver spændende at følge hans udvikling. Men lige nu er det fortsat Lasse Nielsen og Hallgrimur Jonasson, der udgør duoen i midten af forsvaret.

Men hele opgraderingen af forsvaret kan først ventes til sommer, og på målmandsposten må der fortsat være spørgsmålstegn ved, om ukraineren Maysym Koval kan man matche udfordringerne. Det skete sjældent i efteråret, og så må man håbe, at den lange optaktsfase her i januar og februar udbedre problemerne.

All-round-spilleren Lasse Kryger er afskippet til AC Horsens, og der kan ventes endnu nogle handler ud af Ådalen, så truppen trimmes, og der bliver balance i transfer-pengekassen.

Som bekendt får OB ikke penge ud af Rasmus Falk, fordi han først til sommer ryger til FC København, og dér er hans transferfri.

Der er dog en teoretisk mulighed for, at Falk slippes allerede nu, hvis FCK vil betale en habil sum, men FCK vil givet nok først gøre det, hvis der røg et par spillere i transfervinduet i den kommende uge.

  • SportFyn