Nye kontrakter: Odense HC tænker på fremtiden

Alberte Madsen er klar til at kæmpe i den orange trøje i fremtiden. I første omgang skal den nye kontraktspiller optræde på U19-holdet, men dog ofte træne med Ligaspillerne. Foto: Privatfoto

Nye kontrakter: Odense HC tænker på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Før den første DM-semifinale mod Herning-Ikast har Odense skrevet kontrakt med to af klubbens talenter fra det stærke U18-hold. før semifinale er det store spørgsmål, om Mie Højlund når at blive klar.

Håndbold: Odense HC tabte stort i påsken hjemme til København, som dermed fulgtes med odenseanerne ind i semifinalerne, som Odense HC indleder lørdag med hjemmekampen mod Herning-Ikast.

Op til kampen har Odense HC tænkt på fremtiden, for klubben har netop skrevet kontrakt med to spillere fra Talentcentret i Odense. Iben Hesseldal Hansen er målvogter, mens Alberte Madsen spiller højre back.

- De er begge blot 19 år og spiller i Talentcentret i Odense. Begge spillere har valgt at tage et sabbatår for at have fokus på håndbolden og skal nu til daglig træne med ligaholdet og U19-holdet i Talentcenteret. Iben Hesseldal Hansen og Alberte Madsen vil som udgangspunkt spille kampe på U19-holdet, melder ledelsen.

Iben Hesseldal Hansen skal stå i lære ved landsholdsmålvogterne Tess Wester og Althea Reinhardt, mens Alberte Madsen ligeledes skal suge erfaring og læring til sig fra blandt andre Nycke Groot, som skifter fra Györi Audi ETO KC til Odense Håndbold fra næste sæson.

Direktør Lars Peter Hermansen fortæller:

- Vi er meget glade for, at Iben og Alberte, som er to talentfulde spillere, bliver en del af Odense HC, da de kommer fra Talentcenteret i Odense. Et af Odense Håndbolds strategiske mål er at fremme talentudviklingen i Odense og på Fyn. Med indgåelsen af kontrakterne med Iben og Alberte sender vi et stærkt signal til alle unge, talentfulde pigespillere om, at afstanden til at blive en del af ligatruppen i Odense Håndbold ikke er så stor, som man måske går og tror.

- Iben Hesseldal Hansen glæder sig til at skulle starte i Odense Håndbold:

- Jeg er rigtig glad for at få muligheden for at kunne træne sammen med et af de bedste hold i Danmark. Jeg glæder mig til at træne med ligaholdet og kombinere det med spilletiden for U19-holdet.

Også Alberte Madsen ser frem til at tage næste skridt i håndboldkarrieren:

- Jeg glæder mig enormt meget til at blive en del af et af Danmarks bedste hold. Flere af de spillere, som jeg længe har fulgt i fjernsynet, skal jeg nu til at træne med dagligt, og det bliver bare så fedt.

Jan Pytlick siger:

- Med Iben får vi en tredje målvogter, og Alberte vil give os flere muligheder i bagkæden. Jeg er glad for, at vi får to så talentfulde spillere ind i truppen, som vi nu kan være med til at bygge op og udvikle yderligere. De bliver en del af et stærkt og godt træningsmiljø.

Talentcenterets U18-piger (næste sæson U19) vandt DM-sølv i år under ledelse af cheftræner Peter Due og assistenttræner Susanne Madsen.

Målmand Iben Hesseldal Hansen bliver en slags tredjemålmand i Odense HC i næste sæson. Det er stort set første gang i Odense HC's nyere historie, at der for alvor dukker talenter frem fra egen ungdomsafdeling. Foto: Privatfoto
Målmand Iben Hesseldal Hansen bliver en slags tredjemålmand i Odense HC i næste sæson. Det er stort set første gang i Odense HC's nyere historie, at der for alvor dukker talenter frem fra egen ungdomsafdeling. Foto: Privatfoto

For publikum i Odense Idrætshal til lørdagens første DM-semifinale bliver det spændende at skue, om dynamiske Mie Højlund er klarmeldt.

Højlund har i nogle uger døjet med et ømt håndled og stod over i påsken mod København.

- Vi håber, at Mie kan spille i semifinalen. Men det er altid svært at vurdere med håndled, og vi tager det hele dag for dag. men jeg håber og tror kun kan spille i semifinalerne, sagde Pytlick efter kampen mod København, hvor han så ud til at spare nogle af kræfterne hos stamspillerne.

Anfører Stine Jørgensen startede ude i begge halvleg og fandt aldrig helt rytmen efter indskiftningen i en kamp, hvor et afbudsramt Odense HC-hold ofte leverede en forfjamsket og rodet indsats.

Ud over Højlund sad Mette Tranborg ude med en langtidsskade, og Jessica Quintino og Maja Jakobsen er ude resten af sæsonen på grund af graviditeter.

Derfor var det ikke underligt, at rytmen var væk hos Odense HC, når Højlund desuden var på tribunen, og Stine Jørgensen ofte blev sparet.

Til gengæld fik alternativerne masser af spilletid, og Jan Pytlick lovede efter kampen, at holdet nok skulle være 100 procent klar til første semifinale.

Nye kontrakter: Odense HC tænker på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce