Ny fransk triumf i Massif Central


Ny fransk triumf i Massif Central

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRANSKSOLO: Cofidis-rytteren David Moncoutie kørte alene i mål på en rolig 11. etape af Tour de France
CYKLING: For anden dag i træk efter Richard Virenques sejr onsdag var der fransk etapesejr i Tour de France. David Moncoutie fra Cofidis-mandskabet kørte efter 164 kilometer alene i mål på 11. etape, som samtidig var den sidste af tre etaper i det kuperede Massif Central.

50 kilometer efter starten i Saint-Flour stak Egoi Marti-nez fra Euskaltel og David Moncoutie. De fik hurtigt følgeskab af Juan Antonio Flecha, og så tog feltet sig en eftermiddagslur. De tre forreste ryttere fik hurtigt et komfortabelt forspring på over otte minutter, og i modsætning til tirsdagens etape gad sprinterholdene ikke sætte en forfølgelse ind mod slutningen af etapen. Med 10 kilometer til målet i Figeac gik Moncoutie solo, da Martinez og Flecha ikke havde flere kræfter tilbage.

Rolige favoritter

Efter Stuart O'Gradys triumf på femte etape var det den anden etapesejr til Cofidis i dette års Tour de France.

Der var på forhånd knyttet store forventninger til etaperne i Massif Central, men de er ikke rigtigt blevet forløst. Det danske mandskab Team CSC havde også håbet på noget mere, men ikke en eneste gang lykkedes det for en af holdets ryttere at komme med i et seriøst udbrud. Også i går blev der dog forsøgt, og især Jens Voigt var aktiv i starten af etapen, men han havde ikke succes med at komme væk.

Voeckler holder fast

Franskmanden Thomas Voeckler kom ind med hovedfeltet, og han har også den gule førertrøje i dag, når feltet kører ind i Pyrenæerne til den første alvorlige bjergdyst. Etapen starter med 160 forholdsvis flade kilometer, men på de sidste 40 kilometer skal rytterne over to kategori 1-stigninger med mål i 1715 meters høje. Her kan man for første gang forvente, at de helt store favoritter viser, hvad de har at køre med. Næsten to uger inde i løbet mangler man stadig at se, hvordan styrkeforholdet er mellem ryttere som Lance Armstrong, Jan Ullrich, Tyler Hamilton og Ivan Basso.

Den grønne pointtrøje sidder fortsat på Robbie McEwen, og Richard Virenque forsvarede bjergtrøjen.

Ny fransk triumf i Massif Central

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce